S-a aflat cum a castigat ultima oara cea mai nehotarata magistrata

Data: 23 January 2020, 12:55 | autor: L.J. | 1 comentarii | 798 afisari

Ziua de joi, 23 ianuarie 2020, a venit cu o noutate din partea Consiliului Superior al Magistraturii: CSM a publicat Hotararea nr. 1240 din 12 decembrie 2019, prin care i-a aprobat Dorianei Rotaru (foto) mutarea din breasla judecatorilor in cea a procurorilor.


Mai precis, judecatorii CSM i-au propus presedintelui Klaus Iohannis eliberarea Dorianei Rotaru din functia de judecator la Judecatoria Baia de Arama si numirea in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani, cu mentinerea gradului profesional de tribunal.

Lumea Juridica a prezentat in decembrie parcursul profesional al Dorianei Rotaru, aratand cum aceasta a cerut in mai multe randuri de la CSM sa fie ba judecatoare, ba procuroare (iar uneori a avut castig de cauza) – click aici pentru a citi.

Totusi, deocamdata presedintele Klaus Iohannis nu a semnat decretul de numire a Dorianei Rotaru in functia de procuror.

Revenind la ziua de joi, 23 ianuarie 2020, trebuie sa spunem ca in motivarea publicata de CSM apar motivele invocate de Rotaru pentru schimbarea robei de judecatoare cu cea de procuroare. Este vorba atat de motive profesionale, cat si de intentia de a se casatori. Acest din urma motiv a fost invocat si in 25 iunie 2019, cand a obtinut trecerea din breasla procurorilor in cea a judecatorilor (gasiti la finalul articolului ambele hotarari CSM).

Cel mai important pasaj din Hotararea nr. 1240/2019 (din decembrie):

In motivarea cererii formulate, doamna judecator a invocat motive de ordin personal, aratand ca urmeaza sa isi intemeieze o familie viitorul sot detinand o locuinta in orasul Vulcan, aflata la 10 kilometri distanta de municipiul Petrosani, localitate unde solicita numirea in functia de procuror. De asemenea, doamna judecator a invocat si motive de ordin profesional, aratand ca anterior numirii in functia de judecator, a functionat ca procuror o perioada indelungata, respectiv 8 ani si 10 luni, atat pe linie judiciara, cat si de urmarire penala, activitatea desfasurata fiind dinamica si extrem de motivanta, lucru care ii lipseste in prezent”.

Principalul fragment din Hotararea nr. 1113/2019 (din iunie):

In motivarea cererii formulate, doamna procuror a invocat motive de ordin profesional si personal. In ceea ce priveste motivele personale, doamna procuror a aratat ca are o vechime in magistratura de 10 ani si 4 luni, perioada in care a functionat atat ca procuror, cat si ca judecator. In ceea ce priveste motivele personale, doamna procuror a aratat ca, in ceea ce priveste numirea la Judecatoria Petrosani, urmeaza sa isi intemeieze familia in localitatea Vulcan, la 10 km de Petrosani, iar in ceea ce priveste transferul la Judecatoria Baia de Arama (n.r. varianta de rezerva), doamna procuror a aratat ca sunt conditii facile de efectuat naveta”.

>> Hotararea din decembrie 2019

>> Hotararea din iunie 2019

Comentarii

# Maria date 26 January 2020 09:14 0

Similar parcurs are si o distinsa doamna actualmente cu functie de presedinte la Sibiu. S-a plimbat intre instante si parchete de vreo 20 de ani invocand diverse pretexte si se pare ca nicaieri nu i-a placut si nu a fost placuta. Vai de capul lor !

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.