Procuror dat afara din sistem din cauza condamnarii (Document)

Data: 19 noiembrie 2019, 15:10 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1489 afisari

Un procuror a fost dat afara din sistem din cauza condamnarii definitive pe care a primit-o. Sectia pentru procurori din CSM a publicat marti, 19 noiembrie 2019, Hotararea nr. 912 din 6 noiembrie 2019.


Este vorba despre procurorul Ciprian Dorobantu (foto), de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, cel care in 25 octombrie 2019 a fost condamnat definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. Cu acea ocazie, judecatorii ICCJ Sandel Lucian Macavei, Maricela Cobzariu si Andrei Claudiu Rus au mentinut sentinta judecatoarei Denisa Daniela Vidican de la Curtea de Apel Oradea, pronuntata la 28 septembrie 2018.

Minuta Inaltei Curti (dosar nr. 649/59/2017):

Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Dorobantu Ciprian impotriva sentintei penale nr.82/PI din 28 septembrie 2018 a Curtii de Apel Oradea, Sectia penala si pentru cauze cu minori. Obliga apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 217 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 octombrie 2019”.

Minuta CA Oradea:

In baza art. 336 alin.1 Cod penal condamna pe inculpatul DOROBANTU CIPRIAN, la o pedeapsa principala de 2 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. In baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 2 ani inchisoare si stabileste un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispozitiilor art. 92 Cod penal.

In baza art. 93 alin. 1 Cod penal, obliga inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Timis, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 2 lit. a Cod penal impune condamnatului sa execute urmatoarea obligatie: sa frecventeze un program de reintegrare sociala derulat de catre Serviciul de Probatiune Timis sau organizat in colaborare cu institutii din comunitate. In baza art. 94 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art. 93 alin. 1 lit. c-e se comunica Serviciului de Probatiune Timis.

In baza art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primaria Timisoara sau AJOFM Timisoara, pe o perioada de 100 de zile lucratoare. In baza 404 alin. 2 Cod procedura penala atrage atentia inculpatului asupra nerespectarii masurilor de supraveghere si a obligatiilor impuse si asupra consecintelor savarsirii de noi infractiuni in cursul termenului de supraveghere, putandu-se dispune revocarea suspendarii sub supraveghere. In baza art. 274 alin. 1 Cod procedura penala obliga inculpatul la plata sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare in favoarea statului. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 28.09.2018”.

La 28 octombrie 2019, procurorul Ciprian Dorobantu a solicitat CSM mentinerea in functie dupa condamnarea definitiva. Dorobantu si-a bazat cererea pe Hotararile nr. 697 si 698 din 28 mai 2019 (inca nepublicate pe site-ul CSM), prin care Sectia pentru judecatori ii mentinuse in sistem pe judecatorii Damian Dolache si Cristina Gheorghina Nicoara. Dolache fusese condamnat la 10 luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pentru sofat sub influenta alcoolului, in timp ce Nicoara primise o condamnare de 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa (dupa ce lovise cu masina un barbat pe trecerea de pietoni).

Cu aceeasi ocazie, magistratul de la PT Timis a invocat

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# matei date 7 iulie 2020 19:52 0

Procuror infractor....ar fi trebuit să infundă puscaria așa cum ticluia el pt oamenii nevinovați

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.