Inspectia Judiciara, umar la umar cu CSM contra Executivului

Data: 17 January 2020, 13:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 628 afisari

Inspectia Judiciara a anuntat vineri, 17 ianuarie 2020, ca va intreprinde un demers similar celor doua sectii din Consiliul Superior al Magistraturii, cauzat de intentiile guvernarii PNL (click aici pentru a citi).


Mai precis, prin Ordinul nr. 5/2020, inspectorul-sef Lucian Netejoru (foto) a convocat Adunarea Generala a inspectorilor judiciari, tot pentru 21 ianuarie si tot la ora 12, pentru obtinerea unui punct de vedere privitor la planurile guvernului Orban legate de pensiile de serviciu ale judecatorilor si procurorilor.

La fel ca presedintii celor doua sectii din CSM, Netejoru este ingrijorat de faptul ca taierea pensiilor de serviciu ar putea incalca independenta si statutul constitutional ale magistratilor.

Ordinul inspectorului-sef (vezi facsimil):

ORDIN privind convocarea Adunarii generale a inspectorilor judiciari

In temeiul art. 9 alin. (2) si (4) teza I din Regulamentul de organizare si functionare a Inspectiei Judiciare, aprobat prin Ordinul inspectorului-sef al Inspectiei Judiciare nr. 134/2018, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 1049/11.XII.2018,

inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare emite urmatorul ordin:

Art. 1. — Convoaca Adunarea generala a inspectorilor judiciari la data de 21 ianuarie 2020 ora 12:00, pentru formularea unui punct de vedere motivat privind iminenta abrogare a prevederilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incaicarii independentei si statutului constitutional al judecatorilor si procurorilor.

(2) Lucrarile Adunarii generale a inspectorilor judiciari se vor defasura in Sala de consiliu a Inspectiei Judiciare.

(3) Fostii judecatori si procurori care la data eliberarii din functie ca urmare a pensionarii exercitau functia de inspector judiciar pot participa in calitate de invitati la lucrarile Adunarii generale a inspectorilor judiciari; secretariatul Inspectiei Judiciare va transmite, in masura in care datele de contact sunt cunoscute, invitatiile de participare, prin orice mijloc de comunicare adecvat.

Art. 2. — Prezentul ordin se publica in reteaua intranet a Inspectiei Judiciare”.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.