Moment rar la CSM: ambele sectii, unite impotriva Guvernului

Data: 17 January 2020, 11:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1594 afisari

Guvernul PNL condus de catre Ludovic Orban (foto) a reusit o performanta rara: si anume generarea unui consens la nivelul ambelor sectii din Consiliul Superior al Magistraturii.


Astfel, CSM a anuntat joi, 16 ianuarie 2020, ca atat Sectia pentru judecatori, cat si Sectia pentru procurori vor convoca marti, 21 ianuarie 2020, la ora 12:00, adunarile generale din instante, respectiv parchete, pentru solicitarea unor puncte de vedere privind intentia Executivului de a le taia magistratilor pensiile de serviciu. Foarte important este ca cele doua sectii ale CSM ii vor intreba pe cei pe care ii reprezinta nu doar daca sunt sau nu de acord cu planul cabinetului Orban, ci si daca acest plan este de natura sa incalce independenta si statutul constitutional al fiecareia dintre bresle.

Pe aceeasi tema, cele doua sectii ale CSM vor sesiza si retelele europene ale judecatorilor, respectiv ale procurorilor.

Comunicatul CSM:

In data de 16 ianuarie 2020, Sectia pentru judecatori a hotarat convocarea Adunarilor Generale ale judecatorilor de la judecatorii, tribunale si curti de apel conform art. 50 alin. 4 si art. 51 lit. d din Legea 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al judecatorilor.

De asemenea, Sectia pentru judecatori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului consultativ al Judecatorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului judecatorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, in vederea transmiterii unui punct de vedere.

La aceeasi data, Sectia pentru procurori a hotarat convocarea Adunarilor generale ale procurorilor, conform art.97 raportat la art. 50 alin. (4) si art. 51 lit. d) din Legea nr. 304/2004, la data de 21.01.2020 ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu, din perspectiva incalcarii independentei si afectarii statutului constitutional al procurorilor.

De asemenea, Sectia pentru procurori a hotarat sesizarea Retelei Europene a Consiliilor Judiciare si a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectarii statutului procurorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, in vederea transmiterii unui punct de vedere.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.