EXTINDEREA CERCETARILOR PENTRU SPALARE DE BANI IN DOSARUL FNI – Ordonanta PICCJ-SUPC din 18.07.2012: „Invinuitul Vintu Sorin Ovidiu a detinut bunurile provenite din delapidarea si din inselarea Fondului National de Investitii, iar apoi le-a introdus intr-un mecanism economico-financiar complex, transferand succesiv numeroase bunuri imobile intre proprietari pe care ii controla”

Data: 08 July 2015, 13:05 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1151 afisari

Prin ordonanta intocmita la data de 18 iulie 2012, in dosarul FNI, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor, fata de Sorin Ovidiu Vintu, cercetat pentru instigare la delapidare - art. 25 rap. la art. 215/1 alin. (1) si (2) CP 1969 si spalare a banilor - art. 23 lit. b) si c) din Legea nr. 656/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.


Extras din ordonanta:

Dupa ce in perioada 1999-2000 a realizat mai multe rascumparari de unitati de fond FNI prin intermediul lui Popa Nicolae, invinuitul Vintu Sorin Ovidiu a utilizat aceste sume la achizitionarea si a altor bunuri imobile, altele decat cele retinute in starea de fapt din rezolutia de incepere a urmaririi penale. (...)

Invinuitul Vintu Sorin Ovidiu a supus procesului de spalare a banilor pe langa sumele retinute in starea de fapt initiala, respectiv suma de peste 700.000 lei provenita din infractiunea de delapidare si peste 9,6 milioane lei provenita din infractiunea de inselaciune, si suma de peste 130.000 lei provenita tot din infractiunile savarsite, adica peste 5,47 milioane USD la data prabusirii F.N.I., respectiv sumele de 278.034 USD si 786.060 EURO, provenite din chirii”.

Dispozitivul ordonantei: „In temeiul art. 238 Cpp si art. 228 alin. (1) si (11) Cpp, dispun extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de numitul Vintu Sorin Ovidiu, pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prev. de art. 23 lit. b) din Legea nr. 656/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, fapte descrise la pct. B. Se vor retine dispozitiile art. 33 lit. a) Cp”.

>>Ordonanta PICCJ-SUPC din 18.07.2012 de extindere a cercetarilor si incepere a urmaririi penale fata de Sorin Ovidiu Vintu, sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.