DETURNAREA DE FONDURI (Art. 307 CP). CAZUL DIPI – Rechizitoriul DNA din 10.05.2016 intocmit de procurorul Florentina Mirica in dosarul nr. 20/P/2016, pentru trimiterea in judecata a senatorului Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne, pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, si a altor patru inculpati-functionari cu functii de conducere in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna al MAI

Data: 09 September 2016, 22:17 | autor: A.P. | 1 comentarii | 2429 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 10 mai 2016 in dosarul nr. 20/P/2016, Directia Nationala Anticoruptie-Sectia de combatere a coruptiei a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Gabriel Oprea (senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne), pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Gheorghe Nicolae (chestor principal de politie, fost sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna – DIPI cu rang de secretar de stat), pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, deturnare de fonduri si deturnare de fonduri in forma continuata, Gabriel Nicolae Pavel (comisar sef de politie, fost sef al Serviciului Juridic din cadrul DIPI), pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Nelu Zarnica (chestor principal, fost subsecretar de stat in cadrul DIPI), pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, si Marian Danut Iacob (comisar sef de politie), pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata.


proc. Florentina MIRICA

proc. Gheorghe POPOVICI (verif.)

Infractiunile retinute: abuzul in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - art. 297 alin. (1) CP rap. la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000; deturnarea de fonduri - art. 307 alin. (1) CP; deturnarea de fonduri in forma continuata - art. 307 alin. (1) CP cu aplicarea art. 35 alin. (1) CP.

>>Rechizitoriul din 10.05.2016 intocmit de DNA-Sectia de combatere a coruptiei, in dosarul nr. 20/P/2016 (I)

>>Rechizitoriul din 10.05.2016 intocmit de DNA-Sectia de combatere a coruptiei, in dosarul nr. 20/P/2016 (II)

Solutia: „In temeiul dispozitiilor (I.) art. 327 lit. a) Cpp, (II.-III.) art. 328 alin. (3) lit. b) si art. 314 alin. (1) lit. a) rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) Cpp, cu referire si la art. 292 alin. (2) Cp, (IV.) art. 328 alin. (3), art. 327 lit. c) si art. 315 alin. (1) lit. b) rap. la art. 16 alin. (1) lit. c) Cpp, cu referire si la art. 292 alin. (2) Cp, dispun:

I. Trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

1. Oprea Gabriel, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 297 alin. (1) Cp rap. la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (fapta prezentata la punctul VI.1 al rechizitoriului).

2. Nicolae Gheorghe, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, precum si sub aspectul savarsirii infractiunilor de deturnare de fonduri, deturnare de fonduri in forma continuata (11 acte materiale), prev. de art. 48 Cp rap. la art. 297 alin. (1) Cp si la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000, art. 307 alin. (1) Cp, art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, toate cu aplicarea art. 38 Cp (faptele prezentate la punctul VI.2 al rechizitoriului).

3. Pavel Gabriel Nicolae, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art. 48 Cp rap. la art. 297 alin. (1) Cp si la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (fapta prezentata la punctul VI.4 al rechizitoriului).

4.Zarnica Nelu, pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata (2 acte materiale), prev. art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp (fapta prezentata la punctul VI.3 al rechizitoriului).

5. Iacob Marian Danut, pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata (3 acte materiale), prev. art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp (fapta prezentata la punctul VI.5 al rechizitoriului).

II. Clasarea cauzei fata de urmatoarele persoane:

- Badoi Paul, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Iacob Marian Danut.

- Gheorghe Petrusel, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Iacob Marian Danut.

- Iacob Marian Danut, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Zarnica Nelu.

- Iacob Marian Danut, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Nicolae Gheorghe.

- Dumitrache Tiberiu, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri in forma continuata, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Nicolae Gheorghe (conform celor prezentate la punctul V.1 al rechizitoriului).

III. Clasarea cauzei fata de Ivanescu Marius Gill, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri, prev. art. 48 rap. la art. 307 alin. (1) Cp, comisa de inculpatul Nicolae Gheorghe (conform celor prezentate la punctul V.2 al rechizitoriului).

IV. Clasarea cauzei fata de Nicolae Gheorghe, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. (1) Cp (conform celor prezentate la punctul V.3 al rechizitoriului)”.

Comentarii

# SOARE date 13 September 2016 23:07 0

De acord cu rechizitoriul intocmit de dna. procuror F.M. din cadrul DNA. atat față de Oprea Gabriel cât si de ceilalți din conducerea MAI care s-au complăcut in a primi niste ordine de sus si ale pune in executare. Dar cea mai mare intrebare pentru Oprea Gabriel este cum a obținut dânsul acest mare grad in armata Română, ce rezultate remarcabile, excepționale a obținut dânsul in activitate... alți ofițeri din MApN in 1990 erau egali in grad cu dânsul iar in prezent au grade de Lt.col. ori Col.,oare si in această nu ne aflăm intr-un mare abuz. poate cerceta dna. procuror F.M. si această situație incredibilă ?!

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.