DECIZIA nr. 667/2016 – Neconstitutionalitatea sintagmei „care face parte din acesta si care constituie baza de calcul pentru sporuri si alte drepturi care se acorda in raport cu salariul de baza” din art. I pct. 2 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici: „Prin modalitatea de reglementare a sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, legiuitorul a instituit un tratament juridic privilegiat in privinta personalului ANFP”

Data: 10 December 2016, 17:16 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1154 afisari

In ziua de 9 noiembrie 2016, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit. a) teza intai din Constitutia Romaniei, al art. 11 alin. (1) lit. a) si al art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, obiectie formulata de Guvernul Romaniei.


In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a admis obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca sintagma „care face parte din acesta si care constituie baza de calcul pentru sporuri si alte drepturi care se acorda in raport cu salariul de baza” din cuprinsul art. I pct. 2 [referitor la art. 21 alin. (2/2) teza finala] din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici este neconstitutionala.

>>Decizia nr. 667 din 9 noiembrie 2016 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 2 [referitor la art. 21 alin. (2/2)] din Legea pentru modificarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (publicata in Monitorul Oficial nr. 57 din 19 ianuarie 2017)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.