DECIZIA ICCJ nr. 9/2016 - Interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor pct. 6-8 si 12 din Ordinul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr. 50/1990: „Instantele de judecata au posibilitatea analizarii si constatarii pe cale judiciara, ulterior abrogarii acestui act normativ, a incadrarii muncii prestate in perioada 18 martie 1969-1 aprilie 2001, dupa caz, in grupele I sau II de munca”

Data: 07 July 2016, 13:31 | autor: A.P. | 1 comentarii | 1301 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Constanta cu privire la incadrarea in grupa a I-a si a II-a de munca a activitatii desfasurate anterior datei de 1 aprilie 2001.


pres. Iulia Cristina TARCEA

Dispozitivul deciziei:

Admite recursul in interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Constanta si, pe cale de consecinta, stabileste ca:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor pct. 6-8 si 12 din Ordinul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr. 50/1990, instantele de judecata au posibilitatea analizarii si constatarii pe cale judiciara, ulterior abrogarii acestui act normativ, a incadrarii muncii prestate in perioada 18 martie 1969-1 aprilie 2001, dupa caz, in grupele I sau II de munca.

Obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila.

Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16 mai 2016”.

>>Decizia nr. 9/2016 din 16 mai 2016 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 5/2016

Comentarii

# Ionita tudorache date 2 April 2018 20:32 0

Casa de pensii nu ia in cslcul perioada lucrata in C TII si in care avansezi de la muncitor la maistru sef de birou sef de lof sef de serviciu .De ce ?pentru ca ei interpreteaza altfel legr ca nu ai peste 79%din timp lucrst in productie Exista si prevederi legale care spun ca di in cazul in care se lucteaza mai putin de 50-70% din timp.NU VOR SA O FACA u toate ca in carnetul de munca edte scrisa si functia si petioada .EU AM LUCRAT 30 DE ANI IN CTII SI AM FOST MUNCITOR ,FUNTIONAR ,AM URMAT CURSURI FE SCOZLA POSTLICEALA SI AM FOST MAISTRU ,SEF DE LOT ,SEF DE BIROU SI SEF SETVICIU .NU MI AU FOST LUATI IN CALCUL ANI CAT SM LUCRAT CA SEF BIROU SEF PRIDUCTIE DAR SI O PARTE DIN ANI DE TEHNICIAN CTII SCRISI IN CLAR IN CARNETUL DE MUNCA .CE TREBUIE SA FAC?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.