DECIZIA ICCJ nr. 5/2016 - In cazul inculpatilor minori sanctionati prin aplicarea unor masuri educative conform noului Cod penal, instanta de judecata nu poate dispune prelevarea probelor biologice pentru obtinerea si stocarea in Sistemul National de Date Genetice Judiciare a profilului genetic (Interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea SNDGJ)

Data: 04 July 2016, 13:08 | autor: A.P. | 0 comentarii | 869 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii in materie penala a luat in examinare sesizarea nr. 16504/3010/III-5/2015 din 23 februarie 2016 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie vizand interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare, in ipoteza inculpatilor minori sanctionati prin aplicarea unor masuri educative conform noului Cod penal.


pres. Ionut Mihai MATEI

Dispozitivul deciziei:

Admite recursul in interesul legii promovat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National de Date Genetice Judiciare stabileste ca:

In cazul inculpatilor minori sanctionati prin aplicarea unor masuri educative conform noului Cod penal, instanta de judecata nu poate dispune prelevarea probelor biologice pentru obtinerea si stocarea in Sistemul National de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

Obligatorie, potrivit art. 474 alin. (4) din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 mai 2016”.

>>Decizia nr. 5/2016 din 16 mai 2016 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 6/2016 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 493 din 1 iulie 2016)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.