DECIZIA ICCJ nr. 26/2015 - Sanctiunile/ Interdictiile aplicate in baza hotararilor straine de condamnare, pronuntate de autoritatile judiciare ale statelor care nu au transpus Decizia 2008/909/JAI ori care nu sunt membre ale UE, al caror corespondent in legea penala romana sunt pedepsele complementare/ accesorii, nu pot fi puse in executare de autoritatile judiciare romane, in afara de cazul in care statul emitent solicita aceasta in mod expres

Data: 01 February 2016, 13:32 | autor: A.P. | 0 comentarii | 891 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii declarat de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind interpretarea si aplicarea unitara a legii in materia recunoasterii hotararilor judecatoresti straine penale in vederea executarii lor in Romania, cu referire concreta la posibilitatea recunoasterii si executarii sanctiunilor/ interdictiilor aplicate de autoritatile judiciare straine al caror corespondent in legea romana sunt pedepsele complementare/ accesorii (procedura prevazuta de Legea nr. 302/2004, cu modificarile si completarile aduse prin Legea nr. 300/2013).


pres. Ionut Mihai MATEI

Dispozitivul deciziei:

"Admite recursul in interesul legii declarat de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta:

In interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor Legii nr. 302/2004 in materia recunoasterii hotararilor judecatoresti straine in vederea executarii lor in Romania stabileste ca:

Sanctiunile/ Interdictiile aplicate in baza hotararilor straine de condamnare, pronuntate de autoritatile judiciare ale statelor membre ale Uniunii Europene care au transpus Decizia 2008/909/JAI, al caror corespondent in legea penala romana sunt pedepsele complementare/ accesorii, nu pot fi puse in executare de autoritatile judiciare romane.

Sanctiunile/ Interdictiile aplicate in baza hotararilor straine de condamnare, pronuntate de autoritatile judiciare ale statelor care nu au transpus Decizia 2008/909/JAI ori care nu sunt membre ale Uniunii Europene, al caror corespondent in legea penala romana sunt pedepsele complementare/ accesorii, nu pot fi puse in executare de autoritatile judiciare romane, in afara de cazul in care statul emitent solicita aceasta in mod expres.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 474 alin. (4) din Codul de procedura penala.

Pronuntata in sedinta publica astazi, 7 decembrie 2015".

>>Decizia nr. 26/2015 din 7 decembrie 2015 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 22/2015 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 64 din 28.01.2016)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.