AMENINTAREA IN FORMA CONTINUATA – Ordonanta din 25.08.2015 intocmita de procurorul Adina Petrescu, de la PICCJ-SUPC, in dosarul nr. 238/P/2014: „Suspectul Basescu Traian a facut afirmatii care au fost considerate ca fiind o amenintare directa la adresa partii vatamate Gabriela Firea si a familiei sale, pe care le-a perceput ca o modalitate de a fi impiedicata in realizarea atributiilor sale parlamentare”

Data: 02 September 2015, 18:11 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1864 afisari

Prin ordonanta din 25.08.2015, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare in forma continuata (2 acte materiale).


In prealabil, prin ordonanta din 24.08.2015 intocmita in acelasi dosar, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei pentru care se efectueaza urmarirea penala, din infractiunea de santaj prev. de art. 207 alin. (2) Cp, in infractiunea de amenintare prev. de art. 206 Cp, cu aplicarea disp. art. 35 alin. (1) Cp (2 acte materiale).

proc. Adina PETRESCU

Dispozitivul ordonantei:

"In temeiul dispozitiilor art. 309 alin. (1) Cpp, dispun punerea in miscare a actiunii penale impotriva suspectului Basescu Traian, (...), pentru savarsirea infractiunii prev. de art. 206 Cod penal, cu aplicarea dispozitiilor art. 35 alin. (1) Cod penal (2 acte materiale)".

>>Ordonanta din 25 august 2015 intocmita de procurorul PICCJ-SUPC Adina Petrescu, in dosarul nr. 238/P/2014

Cititi si:

>>INFIRMAREA TRIMITERII IN JUDECATA. CAZUL GABRIELA FIREA vs. TRAIAN BASESCU – PICCJ, ordonanta din 27.07.2016 a Procurorului General Augustin Lazar, pentru infirmarea rechizitoriului nr. 238/P/2014: „Actul a fost intocmit cu nerespectarea prevederilor privind standardul de claritate a acuzatiilor retinute in sarcina inculpatului... Prezentarea faptei este nejuridica, lipsita de claritate, fara o analiza a elementelor ce intra in continutul constitutiv al infractiunii de amenintare”

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.