AMENINTARE SI ABUZ IN SERVICIU (N.U.P.) - Rezolutia din 17.12.2013 a procurorului militar sef gen. dr. Nicolae Lupulescu, din cadrul PICCJ-Sectia Parchetelor Militare, de neincepere a urmaririi penale fata de generalul Marian Hapau, director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii, in dosarul nr. 70/P/2013: „In mod corect, dupa retragerea certificatului ORNISS, petentul a fost schimbat din functie si pus la dispozitia directiei”

Data: 08 October 2015, 15:52 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2034 afisari

Prin rezolutia din 17 decembrie 2013 emisa in dosarul nr. 70/P/2013, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia Parchetelor Militare a dispus neinceperea urmaririi penale fata de generalul-locotenent Marian Hapau - U.M. 0263 Bucuresti, director general al Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA) -, sub aspectul infractiunilor de amenintare si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.


proc. militar sef Nicolae LUPULESCU

Faptele retinute: amenintarea - art. 193 CP 1969; abuzul in serviciu contra intereselor persoanelor - art. 246 CP 1969.

Solutia: "In absenta vreunui ilicit penal, care sa poata fi retinut in sarcina generalului-locotenent Hapau Marian, in temeiul disp. art. 228 alin. (4) si (6) rap. la art. 10 lit. a) si d) Cpp si in conformitate cu disp. art. 192 pct. 3 alin. (3) din acelasi cod, dispun:

1.Neinceperea urmaririi penale fata de generalul-locotenent Hapau Marian, (...), avand functia de director general al Directiei Generale de Informatii a Apararii din cadrul Ministerului Apararii Nationale, sub aspectul infractiunilor de amenintare, prev. de art. 193 Cod penal, si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 246 Cod penal.

2.Comunicarea solutiei generalului-locotenent Hapau Marian, (...), si colonelului Paraschiv Doru, (...).

3.Cheltuielile judiciare ocazionate cu efectuarea actelor premergatoare inceperii urmaririi penale raman in sarcina statului".

>>Rezolutia din 17.12.2013 intocmita de procurorul militar sef Nicolae Lupulescu, din cadrul PICCJ-Sectia Parchetelor Militare, in dosarul nr. 70/P/2013

In acelasi dosar:

>>Rezolutia din 29.01.2014 intocmita de procurorul militar sef Ion Vasilache, din cadrul PICCJ-Sectia Parchetelor Militare, in dosarul nr. 70/P/2013

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.