A crescut numarul dosarelor de mare coruptie aflate pe rolul instantelor. IJ: "De la 474 de cauze la finele anului 2016 la 535 de dosare la sfarsitul anului 2017".

Data: 12 July 2018, 13:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 487 afisari

La nivelul intregii tari, numarul dosarelor de mare coruptie aflate pe rolul instantelor judecatoresti a inregistrat o crestere de la 474 de cauze la finele anului 2016 la 535 de dosare la sfarsitul anului 2017. Concluzia apartine Inspectiei Judiciare si se regaseste in Raportul intocmit de Directia de Inspectia judiciara pentru judecatori privind monitorizarea dosarelor de mare coruptie aflate pe rolul instantelor judecatoresti, activitate cu caracter permanent a Inspectiei Judiciare, care se desfasoara incepand cu anul 2012.


In cuprinsul aceluiasi Raport, Inspectia Judiciara a stabilit ca a crescut si durata de timp de la care dosarele se afla in sistemul judiciar a dosarelor mai vechi de 5 ani, de de la 8 la 15 cauze, aspecte care, precizeaza Inspectia, „se explica in contextul complexitatii dosarelor, dar si al cresterii numarului total cauze”.

Totusi, verificarile au relevat si ca in cazul a cinci curti de apel din tara numarul dosarelor de mare coruptie a inregistrat o scadere fata de anul 2016, dupa cum urmeaza: Curtea de Apel Bucuresti de la 102 la 93 dosare, Curtea de Apel Cluj de la 33 dosare la 29; Curtea de Apel Iasi, de la 40 la 33 de dosare; Curtea de Apel Oradea de la 22 la 21 de dosare; Curtea Militara de Apel, de la 2 dosare la 1 dosar.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.