100.000 LEI DAUNE MORALE PENTRU PRIVARE NELEGALA DE LIBERTATE (2) – ICCJ, decizia nr. 5060/29.06.2012: "In mod judicios, instantele fondului au statuat si justificat intinderea despagubirilor acordate reclamantului pentru repararea daunelor morale, fiind avut in vedere atat factorul prejudicial generat de durata arestarii preventive care a provocat acestuia si familiei sale o suferinta psihica semnificativa, cat si tensiunea, precum si disconfortul continuu pe care le-a incercat reclamantul prin

Data: 27 August 2015, 18:43 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1555 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia I civila a mentinut, in parte, decizia civila nr. 251C/20.04.2011 a Curtii de Apel Constanta, obligand statul roman sa-i plateasca reclamantului Ibraim Cetin suma de 100.000 lei cu titlu de daune morale pentru 82 de zile de arest preventiv executate in anul 2001, inainte de a fi scos de sub urmarire penala, pentru infractiuni la Legea protectiei muncii, vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa, in urma producerii unui accident de munca la bordul navei pe care lucra, soldat cu moartea a 5 muncitori.


>>Decizia nr. 5060/29.06.2012 pronuntata de ICCJ-Sectia I civila, in dosarul nr. 5240/118/2009

Instanta de prim control judiciar a dispus acordarea sumei de 100.000 lei daune morale pentru privare nelegala de libertate, retinand ca, dupa 6 ani si jumatate de la arestarea reclamantului, parchetul a dispus fata de Ibraim Cetin o solutie de scoatere de sub urmarire penala, intrucat s-a constatat ca, la data producerii accidentului, Ibraim Cetin inca nu preluase conducerea atelierului din echipa caruia faceau parte victimele.

Decizia nr. 5060/29.06.2012. Inalta Curte de Casatie si Justitie-Sectia I civila

pres. Raluca MOGLAN

jud. Beatrice Ioana NESTOR

jud. Mihaela Carmen TROPCEA

Obiectul dosarului: reparare prejudicii erori judiciare.

Solutia: "Admite recursul declarat de reclamantul Ibram Cetin impotriva deciziei civile nr. 251C din 20 aprilie 2011 a Curtii de Apel Constanta, Sectia Civila, minori si familie, litigii de munca si asigurari sociale. Caseaza in parte decizia recurata si trimite cauza spre rejudecarea apelului declarat de reclamantul Ibram Cetin cu privire la cererea de despagubiri materiale reprezentate de cheltuieli judiciare in procesul penal. Mentine celelalte dispozitii ale deciziei recurate. Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de PCA Constanta si Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, reprezentat de DGFP Constanta impotriva deciziei civile nr. 251C din 20 aprilie 2011 a Curtii de Apel Constanta, Sectia Civila, minori si familie, litigii de munca si asigurari sociale. Irevocabila".

In acelasi dosar:

>>100.000 LEI DAUNE MORALE PENTRU PRIVARE NELEGALA DE LIBERTATE – CA Constanta, decizia nr. 251C/20.04.2011

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.