Pensionarea magistratilor: anuntul ministrului Justitiei

Data: 07 ianuarie 2021, 13:42 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1887 afisari

Ministrul Justitiei Stelian Ion (foto) a facut un anunt de ultima ora in legatura cu pensionarea magistratilor.


 

Astfel, conform unui comunicat de presa emis joi, 7 ianuarie 2021, ministrul Stelian Ion a decis ca nu va sustine cresterea varstei de pensionare a judecatorilor si procurorilor. In schimb, ministrul Justitiei va propune abrogarea textului de lege care da posibilitatea pensionarii anticipate a magistratilor.


Redam comunicatul ministrului Justitiei Stelian Ion:

 

In urma analizei pe care am facut-o cu privire la subiectul varstei de pensionare a magistratilor, am ajuns la concluzia ca nu este oportuna cresterea varstei de pensionare a acestora, insa voi propune abrogarea textului de lege adoptat in anul 2018 referitor la pensionarea anticipata, care ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 Ianuarie 2022.

Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a gasi solutii pentru incurajarea oamenilor sa ramana de bunavoie in sistem, sa contribuie cu experienta lor la imbunatatirea calitatii actului de justitie si sa se simta pe deplin apreciati pentru munca pe care o depun”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.