Judecatorul care a confirmat ca Protocolul PICCJ- SRI este ilegal a aflat decizia lui Klaus Iohannis

Data: 16 iunie 2020, 16:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1692 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto)  a semnat in 16 iunie 2020 decretul privind eliberarea din functie a judecatorului Cezarian Buga de la Curtea Militara de Apel Bucuresti.Acesta paraseste sistemul ca urmare a neacordarii de catre CSM a avizului anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani.

Iata decretul semnat de Klaus Iohannis:

“Decret privind eliberarea din functia de judecator la Curtea Militara de Apel Bucuresti a domnului Cezarian Buga, ca urmare a neacordarii avizului anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani – la data de 22 iulie 2020”.

Judecatorul Cezarian Buga este cel care, in 2018, alaturi de judecatorul Victor Chitu, au pus cruce definitiv unui rechizitoriu pornit de la interceptari telefonice efectuate in baza Protocolului PICCJ-SRI din 2009.

Este vorba de dosarul in care care procurorii au incercat sa obtina condamnarea unui plutonier-major de Jandarmerie, in baza unor interceptari realizate de SRI (click aici pentru a citi).

Prin respingerea contestatiei in anulare, Curtea de Militara de Apel a mentinut constatarile judecatorilor Radu Stancu si Constantin Udrea, care au stabilit ca Protocolul PICCJ-SRI din 2009 adauga la lege, astfel ca probele obtinute pe baza protocolului sunt nule.


 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.