DECIZIA ICCJ nr. 15/2015 - Fapta unei persoane care exercita activitati specifice profesiei de avocat in cadrul unor entitati care nu fac parte din formele de organizare profesionala recunoscute de Legea nr. 51/1995 constituie infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati prevazuta de art. 348 Cod penal (interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 348 CP, corespondent al art. 281 CP 1969)

Data: 03 noiembrie 2015, 10:47 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2847 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii a luat in examinare recursul in interesul legii formulat de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie vizand interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 348 din Codul penal (corespondent al art. 281 din Codul penal anterior), in ipoteza exercitarii activitatilor specifice profesiei de avocat de catre persoane care nu fac parte din formele de organizare profesionala recunoscute de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile ulterioare.


pres. Ionut Mihai MATEI

Dispozitivul deciziei:

"Admite recursul in interesul legii. In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 348 din Codul penal stabileste: 'Fapta unei persoane care exercita activitati specifice profesiei de avocat in cadrul unor entitati care nu fac parte din formele de organizare profesionala recunoscute de Legea nr. 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati prevazuta de art. 348 Cod penal'.

Obligatorie, potrivit art. 474 alin. (4) din Codul de procedura penala. Pronuntata, in sedinta publica, azi, 21 septembrie 2015".

>>Decizia nr. 15/2015 din 21 septembrie 2015 pronuntata de ICCJ-Completul competent sa judece recursul in interesul legii, in dosarul nr. 10/2015 (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 816 din 03.11.2015)

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.