VIOREL CATARAMA, VICTORIE LA CCR - “Competenta vizeaza indeplinirea de catre candidati a conditiilor de fond si de forma”

Data: 01 October 2019, 11:38 | autor: L.J. | 0 comentarii | 395 afisari

Lumea Juridica prezinta motivarea Hotararii 57 din 26 septembrie 2019 a Curtii Constitutionale privind solutionarea contestatiei formulate de Bogdan Scurtu impotriva Hotararii Curtii Constitutionale nr. 4 din 22 septembrie 2019 referitoare la contestatia privind respingerea inregistrarii candidaturii lui Viorel Catarama la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019.

In motivarea contestatiei, Bogdan Scurtu sustine ca in urma verificarii celor 231.061 de semnaturi ale alegatorilor din listele sustinatorilor sub aspectul cerintei semnaturii, ca element esential al listei de sustinatori, Biroul Electoral Central a retinut ca 720 de semnaturi sunt fotocopii ale unor file continand semnaturi si alte lipsuri si 94.170 de semnaturi sunt cu elemente de similitudine care inlatura prezumtia simpla de validitate a acestor liste cu date confidentiale ale sustinatorilor, rezultand 136.171 de semnaturi neafectate de vicii de fond si forma, numar mai mic decat 200.000 semnaturi.

Se mai sustine ca Hotararea Curtii Constitutionale nr. 4 din 22 septembrie 2019, care a stabilit ca Biroul Electoral Central nu are competenta sa se pronunte asupra acestui aspect, existand institutii specializate ale statului care pot face acest lucru, este nelegala.

In consecinta, solicita aplicarea aceleiasi masuri de catre Biroul Electoral Central de sesizare a organelor de urmarire penala competente sub aspectul infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii, „fata de veridicitatea semnaturilor si realitatea declaratiilor veridicitatii semnaturilor constatate in urma verificarii indeplinirii conditiei de fond si forma a listelor sustinatorilor tuturor candidatilor”. Sustine ca se incalca, astfel art.16 din Constitutie. De asemenea, solicita inaintarea de indata parchetului a listelor sustinatorilor ce contin acele semnaturi ale unor persoane diferite cu similitudini evidente de fals.


Extras din hotararea CCR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.