Violenta: fizica, politica, prezidentiala

Data: 14 August 2018, 16:36 | autor: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | 0 comentarii | 754 afisari

Mai are rost sa detaliez? Aproape ca nu.

Fizica. Un fost coleg judecator, penalist de mare autoritate, mi-a spus asa: o palma data unui om este puscarie. Nu exista scuza, circumstante atenuante, nimic: e un gest de salbaticie, contra naturii umane.


Eu, GM, nu am dat niciodata o palma cuiva si, slava Domnului, nici nu am primit. Si totusi, lumea, istoria sunt pline de violenta: razboaie, rascoale, cruciade, revolutii, crime, condamnari la moarte si executii...

Politica. Desi politica se face de oameni cu un anumit nivel de educatie, totusi este plina de violente. De la dispute verbale sau fizice intre competitorii partidelor pina la atentate, disparitii suspecte si condamnari abuzive prin acapararea justitiei, sau, mai la zi, lupte de strada, influentate din umbra, mai mult sau mai subtil, de forte interesate.

Mai la zi, manifestanti, autorizati si nu prea, au asaltat sediul guvernului si au aruncat cu pietre in jandarmi. Acum revin la vorba judecatorului penalist: daca o palma inseamna puscarie, o piatra in cap cu atat mai mult este caz penal.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.