Vicepresedintele UNEJ Vasile Deacu a fost achitat

Data: 30 June 2015, 14:53 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2100 afisari

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania a anuntat, marti 30 iunie 2015, achitarea vicepresedintelui UNEJ, Vasile Deacu (foto). Decizia a fost pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 12 iunie 2015, in dosarul in care Vasile Deacu a fost trimis in judecata pentru neglijenta in serviciu.


Comunicatul de presa al presedintelui UNEJ, Cristian-Mihai Jurchescu:

Avand in vedere numeroasele articole aparute in presa in legatura cu situatia juridica a domnului executor judecatoresc Vasile DEACU, vicepresedinte al UNEJ, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti aduce la cunostinta faptul ca, prin Decizia nr. 219/12.06.2015, pronuntata in dosarul nr. 64/36/2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus achitarea executorului judecatoresc Vasile DEACU pentru comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu prevazuta de art. 249 alin. (1) C. pen. anterior.

In raport cu cele mentionate mai sus, dorim sa reamintim faptul ca, la data de 21.01.2015, a fost emis Ordinul Ministrului Justitiei nr. 147/C, prin care domnul Vasile DEACU a fost suspendat din exercitiul profesiei de executor judecatoresc, pana la solutionarea procesului penal.

Curtea de Apel Constanta, Sectia a II-a Civila, Contencios Administrativ si Fiscal, a dispus prin Sentinta nr. 43/19.03.2015, pronuntata in dosarul nr. 60/36/2015, suspendarea executarii Ordinului nr. 147/C din 21.01.2015, pana la pronuntarea instantei de fond asupra anularii actului administrativ.

La data de 20.03.2015, Ministerul Justitiei a informat Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti ca a luat act de solutia pronuntata de Curtea de Apel Constanta, precum si de faptul ca executorul judecatoresc Vasile Deacu poate reintra in profesia de executor judecatoresc.

Fata de cele mentionate mai sus, dorim sa precizam faptul ca UNEJ nu interpreteaza si nu comenteaza in niciun fel hotararile instantelor judecatoresti. Mai mult decat atat, dorim sa precizam faptul ca Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti si-a oferit in permanenta tot sprijinul necesar organelor competente in vederea clarificarii oricaror aspecte se considera a fi necesare in scopul finalizarii demersurilor legale ce se impun in orice cauza aflata pe rolul acestora.

PRESEDINTE

Executor judecatoresc,

Cristian-Mihai JURCHESCU

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.