Veste buna pentru procurorul care a vrut-o cercetata disciplinar pe sefa DNA Suceava

Data: 11 august 2020, 17:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 743 afisari

Procurorul care a vrut-o cercetata disciplinar pe sefa DNA Suceava, Mihaela Mihai Popa (foto), a primit o veste buna din partea Consiliului Superior al Magistraturii.


Ne referim la procurorul Ioan Florentin Ene, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel care la 23 august 2017 a clasat o plangere penala formulata de catre omul de afaceri Stefan Viorel Danuta impotriva procuroarei Mihaela Mihai Popa, in legatura cu felul in care aceasta instrumentase dosarul vizandu-l pe afacerist. Acelasi Danuta a fost achitat in prima instanta in ianuarie 2020 in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala: „fapta nu exista”. Desi a clasat cauza impotriva sefei DNA Suceava, procurorul Ene a dispus sesizarea CSM „pentru a aprecia cu privire la oportunitatea efectuarii de verificari sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 alin. 1 lit. i din Legea nr. 303/2004, de Mihaela Mihai Popa”.

Este vorba despre „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”. Intre timp, Inspectia Judiciara a clasat dosarul disciplinar.

Revenind in actualitate, trebuie sa spunem ca la 28 iulie 2020, Sectia pentru procurori din CSM i-a prelungit lui Florentin Ene cu 6 luni delegarea in functia de executie pe care o ocupa la DNA Ploiesti. Hotararea a fost publicata marti, 11 august 2020.

>> Hotararea nr. 772/2020 a Sectiei pentru procurori din CSM

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.