Veste buna pentru fosta sefa a CSM

Data: 10 iulie 2020, 13:37 | autor: L.J. | 0 comentarii | 762 afisari

Fosta sefa a Consiliului Superior al Magistraturii Alina Ghica (foto) ramane pentru urmatoarele sase luni in functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti.


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie in sedinta din 9 iulie 2020 propunerea de prelungire a delegarii in functie a Alinei Ghica.

Iata decizia CSM:

„Prelungirea delegarii in functia de vicepresedinte Curtii de Apel Bucuresti a doamnei judecator ALINA NICOLETA GHICA, incepand cu data de 25.08.2020, pana la revenirea titularului postului, dar nu mai mult de 6 luni”.

In prezent vicepresedinte cu delegare al CAB, Ghica a ratat in 2019 promovarea la Sectia de contencios administrativ si fiscal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Intrata in concurs gratie unei modificari legislative prin care s-a renuntat la conditia ca la ICCJ sa ajunga doar judecatori, permitandu-se ca la calcularea vechimii necesare pentru accederea la ICCJ sa se ia in considerare si perioada in care candidatul a fost procuror (situatie in care se afla Ghica), fosta sefa CSM nu a fost in stare sa treaca de interviul sustinut in fata Sectiei pentru judecatori a Consiliului.

Astfel, judecatoarea Alina Ghica a luat la proba interviului 28,50 de puncte, in conditiile in care minimul era de 35 de puncte. Or, obtinerea a mai putin de 35 de puncte inseamna automat picarea concursului de promovare la ICCJ.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.