VATAMAREA CORPORALA DIN CULPA. S.U.P. SI N.U.P. – Rezolutia procurorului Niculaie Chirila, din cadrul PCA Galati, in dosarul nr. 919/P/2009 privind pe invinuita N.G.C., procuror in cadrul PJ Galati: „In timp ce invinuita C.N.G. conducea autoturismul, s-a gripat (blocat) rulmentul de la roata din stanga fata (...) Posibilitatile de evitare a accidentului au fost independente de vointa invinuitei. C.N.G. a incalcat o singura norma, respectiv viteza de deplasare de 105-108 km/ora”

Data: 30 September 2015, 19:46 | autor: C.G. | 1 comentarii | 1518 afisari

Prin rezolutia intocmita in data de 28 decembrie 2010, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati a dispus scoaterea de sub urmarire penala si neinceperea urmaririi penale fata de Nicoleta Georgeta Constantinescu, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, in prezent presedinte al Judecatoriei Cornetu, in dosarul nr. 919/P/2009, avand ca obiect infractiunea de vatamare corporala din culpa.


proc. Niculaie CHIRILA

Faptele retinute: vatamarea corporala din culpa – art. 184 alin. (1) si (3) CP 1969; vatamarea corporala din culpa – art. 184 alin. (2) si (4) CP 1969.

Solutia: "1. Scoaterea de sub urmarire penala a invinuitei Constantinescu Nicoleta Georgeta, pentru savarsirea infractiunilor de:

-art. 184 alin. (2) si (4) din CP 1969 (partea vatamata H.M.);

-art. 184 alin. (2) si (4) din CP 1969 (partea vatamata H.I.);

-art. 184 alin. (1) si (3) din CP 1969 (partea vatamata H.A.).

2. Neinceperea urmaririi penale fata de Constantinescu Nicoleta Georgeta, pentru infractiunea prevazuta de art. 184 alin. (1) si (3) CP 1969 (partea vatamata H.M.).

3. Cheltuielile judiciare in suma de 1.215 lei raman in sarcina statului.

4. Solutia se comunica invinuitei Constantinescu Nicoleta Georgeta, partilor vatamate H.A. si H.I., lui H.P. pentru partea vatamata minora H.M. si persoanei vatamate H.M.".

>>Rezolutia din 28 decembrie 2010 intocmita de procurorul Niculaie Chirila, din cadrul PCA Galati, in dosarul nr. 919/P/2009

Extras din rezolutie:

"Autoturismul condus de invinuita circula cu o viteza cuprinsa intre 105-108 Km pe ora (raport de expertiza fila 94). In apropierea orasului Insuratei, judetul Braila, la kilometrul 46+850 metri, invinuita Constantinescu Nicoleta Georgeta nu a mai putut controla directia autoturismului. Autoturismul condus de aceasta a intrat pe sensul opus de circulatie si a acrosat cu zona din stanga fata autoturismul marca Peugeot 406 care se deplasa din sens contrar si era condus regulamentar de H.P. In urma impactului au fost avariate cele doua autoturisme, iar partile H.A., H.M. si H.I. aflate in autoturismul condus de H.P. au suferit leziuni (...).

Faptele comise de invinuita sunt prevazute de art. 184 alin. (1) si (3) si art. 184 alin. (2) si (4) din Codul penal, insa nu constituie infractiuni intrucat rezultatul faptelor este consecinta unei imprejurari ce nu putea fi prevazuta (cazul fortuit).

In speta, in timp ce invinuita Constantinescu Nicoleta Georgeta conducea autoturismul, s-a gripat (blocat) rulmentul de la roata din stanga fata. (...) Posibilitatile de evitare a accidentului au fost independente de vointa invinuitei Constantinescu Nicoleta Georgeta.

Invinuita Constantinescu Nicoleta Georgeta a incalcat o singura norma la circulatia rutiera, respectiv viteza de deplasare de 105-108 km/ora, desi in zona producerii accidentului viteza maxima admisa era de 100 de km/ora. Incalcarea acestei norme nu se inscrie in antecedenta cauzala a accidentului deoarece accidentul nu putea fi evitat nici la viteza legala de 100 km/ora si nici la viteze mult inferioare celei legale".

Comentarii

# justitiarul date 13 December 2015 10:50 0

Aici puteti citi toate comentariile.Restul fara cuvinte. Preotul se roaga pentru ea indiferent de grozaviile ei dar copiii nu. http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/in-atentia-agentiei-nationale-de-integritate-declaratiile-de-avere-ale-presedintei-judecatoriei-cornetu-nicoleta-constantinescu-nu-bat-unele-cu-altele-si-sunt-completate-cu-omisiuni-si-inexactitati-in-declaratia-data-in-2012-si-postata-pe-site-ul-ani-jude?print=1 http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/misterele-de-la-cornetu-sefa-judecatoriei-cornetu-nicoleta-constantinescu-a-spulberat-in-2009-cu-masina-un-preot-si-trei-fete-urmarita-penal-pentru-vatamare-din-culpa-fosta-procuroare-a-primit-scoatere-la-pca-galati-pe-mana-unui-expert-care-a-concluzionat http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/exclusiv-judecatoarea-nicoleta-constantinescu-sefa-judecatoriei-cornetu-a-primit-sup-dupa-ce-a-ranit-patru-oameni-pe-motiv-ca-accidentul-nu-putea-fi-evitat-chiar-daca-a-circulat-ilegal-cu-peste-100-km-h-pca-galati-a-invocat-o-expertiza-dubioasa-care-a-pre http://www.dcnews.ro/cine-conduce-instanta-unde-haineala-vrea-sa-puna-botnita-presei_350033.html

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.