VALIDAREA POPRIRII - “Ii datoreaza periodic sume de bani debitoarei”

Data: 16 September 2019, 12:40 | autor: L.J. | 0 comentarii | 323 afisari

Prin Hotararea 444/2018, Judecatoria Ploiesti a admis cererea de validare a popririi.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Ploiesti, petentul B.E.J. D.M., in contradictoriu cu creditoarea R., debitoarea R.V. Si tertul poprit R.G.V.C.J., a solicitat validarea popririi infiintata prin adresa petentului.
In motivarea in fapt a cererii, s-a aratat ca, prin sentinta civila pronuntata de Judecatoria Ploiesti, debitoarea R.V. a fost obligata sa plateasca creditoarei suma de 202 lei reprezentand debit.
Avand in vedere ca debitoarea nu si-a indeplinit de bunavoie obligatia prevazuta in titlu, creditoarea a adresat petentului, cerere de executare silita, incuviintata prin incheierea pronuntata de Judecatoria Ploiesti.
Petentul a aratat ca s-a solicitat catre terțul poprit infiintarea popririi asupra veniturilor debitoarei, insa tertul poprit nu a inteles sa se conformeze obligatiilor prevazute de lege si nu a dat curs dispozitiei de poprire, astfel incat petentul a fost nevoit sa promoveze prezenta actiune.
Astfel, s-a solicitat admiterea cererii si validarea popririi infiintata prin adresa petentului, cu obligarea tertului poprit la plata sumei de 525,69 lei (152 lei reprezentand debit, 50 lei reprezentand cheltuieli de judecata, 299,65 lei reprezentand cheltuieli de executare, 24,04 lei reprezentand onorariu executor, suma ce include TVA).

Minuta Judecatoriei Ploiesti:

“Admite cererea de validare a popririi formulata de petentul B.E.J. D.M., in contradictoriu cu creditoarea R., debitoarea R.V. si tertul poprit R.G.V.C.J. Valideaza poprirea infiintata de catre B.E.J. D.M asupra veniturilor obtinute in calitate de salariat al tertului poprit R.G.V.C.J., de catre debitoarea R.V. Obliga tertul poprit R.G.V.C.J.sa retina 1/3 din veniturile lunare nete cuvenite debitoarei R.V. si sa plateasca aceste sume creditoarei R., in limita sumei de 525,69 lei. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la comunicare, cererea de apel urmand a se depune la Judecatoria Ploiesti”.

Extras din hotararea Judecatoriei Ploiesti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.