Uniunea Notarilor, precizari despre donatorii de organe

Data: 04 December 2018, 15:14 | autor: L.J. | 0 comentarii | 473 afisari

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania – condusa de presedintele Dumitru Viorel Manescu (foto) – a facut marti, 4 decembrie 2018, o serie precizari privind donatorii de organe.


Astfel, UNNPR arata ca obligatia notarilor publici de a inscrie in Registrul National al Donatorilor de Organe, Tesuturi si Celule (infiintat la nivelul Ministerului Sanatatii) datele de identificare ale donatorilor si declaratiile prin care acestia consimt la donarea post-mortem, in scop terapeutic, a organelor, tesuturilor si celulelor, a fost reglementa prin Ordinul comun al Ministrului sanatatii si Ministrului justitiei nr.1158/14.12.2012, privind infiintarea Registrului National al Donatorilor de Organe, Tesuturi si Celule (RND).

In aplicarea ordinului au fost emise, de catre Ministerul Sanatatii, Normele metodologice privind functionarea RND, norme ce prevad in art.4 si obligatiile notarului public care a autentificat acest tip de declaratie. Actele normative mentionate sunt publicate in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 847/14.12.2012.

Comunicatul integral al UNNPR:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.