UNBR. Ordinea de zi a sedintei Comisiei Permanente (Eforie Nord, 3-4 septembrie 2015)

Data: 01 septembrie 2015, 10:27 | autor: A.P. | 1 comentarii | 2199 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, luni 31 august 2015, ordinea de zi a sedintei Comisiei Permanente a UNBR, care va avea loc in zilele de joi si vineri, 3-4 septembrie 2015, la Eforie Nord.


In cadrul sedintei vor fi dezbatute aspecte incluse in ordinea de zi (16 puncte), publicata pe site-ul unbr.ro.

Ordinea de zi:

"1. Aprobarea procesului-verbal al sedintei Comisiei Permanente a UNBR din 03 iulie 2015.

2. Masuri organizatorice privind examenul de primire in profesia de avocat-septembrie 2015.

3. Prezentarea rezultatelor proiectului privind Avizul nr. (2013) 16 privind relatiile dintre judecatori si avocati in vederea asigurarii calitatii si eficientei justitiei al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE-GT). Evaluarea efectelor proiectului. Perspectiva initierii si realizarii unui Proiect de conlucrare intre judecatori, procurori si avocati (analiza propunerilor inaintate de judecator dr. Aida Popa, reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni).

4. Prezentarea stadiului proiectului de modificarea a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

5. Masuri necesare pentru aplicarea Legii nr. 151/2015 privind insolventa persoanei fizice.

6. Discutarea efectelor si masurilor ce ar trebui implementate ca urmare a dispozitiilor din Legea nr. 187/2015 de aprobare a OUG nr. 6/2015, relativ la criteriile de calificarea activitatii de avocat, din punct de vedere fiscal, ca activitate independenta.

7. Prezentarea executiei bugetare pentru semestrul I/2015 si aprobarea Bugetului INPPA pentru anul 2015.

8. Programa de pregatire profesionala continua pentru perioada 2015-2019 (Proiect).

9. Proiectul privind pregatirea profesionala continua prin conlucrarea dintre barouri si centrele INPPA in sistem intranet.

10. Obiective de politica profesionala imediata rezultate din hotararile Congresului avocatilor 2015, in calitate de organ suprem de conducere a profesiei. Politici profesionale pe termen scurt si mediu.

11. Propunerile CAA privind extinderea informatizarii sistemului CAA. Informare privind efectele previzibile ale modificarii proportiilor dintre sumele alocate fondurilor CAA (85% – 15%), potrivit propunerilor inaintate Consiliului UNBR. Propuneri de modificare a reglementarilor infraparlamentare privind sistemul CAA (referent domnul Vicepresedinte al CAA, av. Despa Aurel).

12. Masuri organizatorice pentru sarbatorirea Zilei Avocatului European 2015.

13. Proiectul privind constituirea Grupului de lucru al Consiliului UNBR privind 'Evolutia profesiei de avocat in perspectiva', constituit din cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor din Romania.

14. Analiza organigramei UNBR si a INPPA Central, in raport de bugetul acestora.

15. Lucrari curente.

16. Diverse.

La sedinta sunt invitati sa participe Presedintele de onoare al UNBR, av. Calin-Andrei Zamfirescu (foto), decanul Baroului Constanta, Presedintele si Vicepresedintele CAA.

In ziua de vineri 04 septembrie 2015, incepand cu ora 16,00, la sedinta sunt invitati decanii Barourilor de la sediul centrelor teritoriale ale INPPA si directorii centrelor INPPA".

sursa foto: legalmarketing.ro

Comentarii

# Judecator impartial date 5 septembrie 2015 11:47 0

Judecatorul trebuie sa fie impartial!! De cand judecatorul impartial participa la sedintele avocatilor, mandatarii partilor din dosarele pe care juidecatorul le judeca? Vai si amar

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.