UNBR: CEDO condamna perchezitiile urmate de confiscari de la sediul firmelor de avocati (Sinteza hotararilor)

Data: 24 iunie 2015, 17:15 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1481 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, miercuri 24 iunie 2015, sinteza hotararilor CEDO privind perchezitiile urmate de confisacrile de documente si calculatoare de la sediile firmelor de avocati, pronuntate de la inceputul acestui an:


"Curtea Europeana a Drepturilor Omului condamna perchezitiile urmate de confiscari engrosiste de calculatoare si documente de la sediul firmelor de avocati:

-Hotararea CEDO din 02.04.2015, Cazul Vinci contra Frantei – CEDO condamna confiscarea nediferentiata de documente care contin corespondenta confidentiala avocat-client, in cadrul unei inspectii derulate de Departamentul pentru concurenta la sediul a doua societati comerciale;

-Hotararea CEDO din 12.02.2015, Cazul Yuditskaya contra Rusiei – CEDO condamna perchezitiile la sediul firmei de avocati si sechestrarea computerelor tuturor avocatilor din societate. Incalcarea secretului profesional. Incalcarea art. 8 din Conventie referitor la respectarea vietii private si a secretului corespondentei.

CEDO condamna confiscarea nediferentiata de documente care contin corespondenta confidentiala avocat client, in cadrul unei inspectii derulate de Departamentul pentru concurenta la sediul a doua societati comerciale".

>>Cauza Vinci contra Frantei

>>Cauza Yuditskaya contra Rusiei

sursa foto: echr.coe.int

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.