UNBR, anunt extrem de important pentru avocati

Data: 20 martie 2020, 11:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1510 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de Traian Briciu (foto) apreciaza ca se impun masuri sustenabile, dar care sa nu afecteze serviciile organelor profesiei si dreptul avocatilor la asigurarile sociale.


Potrivit UNBR, acestea survin intr-un context exceptional ce nu putea fi previzionat si care impune masuri exceptionale pentru urmatoarele trei luni:

"Aceste masuri previn efectele restrangerilor care este posibil sa intervina in activitatea profesionala a avocatilor. Dupa analizarea concluziilor Comisiei de lucru privind evaluarea impactului starii de urgenta asupra colegilor avocati, care a preluat propunerile inaintate de avocati, barouri si Casa de Asigurari a Avocatilor (CAA) la adresele de mail uniune@unbr.ro sau unbr@unbr.ro, potrivit Comunicatului emis in data de 16.03.2020, Comisia Permanenta a decis sa inainteze Consiliului UNBR urmatorul set de propuneri:

1. Pentru toate taxele si contributiile datorate de avocati pentru formarea bugetului baroului si a fondurilor Casei de Asigurari a Avocatilor (CAA) si ale filialelor, care sunt scadente incepand cu data de 16.03.2020, majorarile de intarziere se stabilesc la 0%.

2. Se suspenda calcularea majorarilor de intarziere pentru datoriile contributive ale avocatilor, acumulate anterior datei de 16.03.2020.

3. Procedurile privind controlul avocatilor cu privire la plata taxelor si contributiilor prevazute la pct.1 si 2 se suspenda. Nu se incep proceduri noi.

4. Procedurile privind suspendarea calitatii de avocat in temeiul art.27 alit.c) din Legea nr.51/1995 se suspenda. Nu vor incepe proceduri noi.

5. Pentru toate contributiile pe care filialele C.A.A. le datoreaza potrivit art.13-15 din Legea nr.72/2016, care sunt scadente, incepand cu 16.03.2020, majorarile de intarziere se stabilesc la 0%.

6. Se suspenda calcularea majorarilor de intarziere pentru datoriile filialelor fata de C.A.A., acumulate anterior datei de 16.03.2020. Calculul acestora se va relua de la data mentionata in hotararea care se va adopta de Consiliul U.N.B.R.

7. Stabilirea unei proceduri unice (simple) privind obtinerea indemnizatiei pentru pierderea temporara a capacitatii de munca.

Perioada propusa pentru aplicarea masurilor prevazute la alin.(1) pct.1-6 este de 3 luni incepand cu data de 16.03.2020, data declararii starii de urgenta.
Masurile prevazute la pct.1 si 2 se vor lua pe baza cererii avocatului care va indica pe propria raspundere si cuantumul veniturilor profesionale.

Dupa incetarea masurilor economice cu caracter exceptional prevazute la alin. (1) pct.1-6, regularizarea platilor se va realiza in mod esalonat.
Procedurile necesare pentru implementarea masurilor prevazute la alin. (1), inclusiv perioada si modalitatea de regularizare prevazuta la alin.(4), respectiv formatul cererii mentionate anterior se va adopta de catre Consiliul UNBR, odata cu aprobarea propunerilor Comisiei Permanente.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.