UNBR a aprobat organizarea Zilei Europene a Avocatilor 2015. Tema evenimentului: libertatea de exprimare

Data: 16 September 2015, 13:57 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1228 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii, miercuri 16 septembrie 2015, un anunt privind aprobarea de catre Consiliul UNBR a organizarii Zilei Europene a Avocatilor in data de 10 decembrie 2015. Anul acesta, evenimentul va avea ca tema centrala, la propunerea CCBE, libertatea de exprimare.


Anuntul UNBR:

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, reunit in sedinta din data de 5 septembrie 2015, a aprobat celebrarea Zilei Europene a Avocatilor-2015 printr-un program de manifestari avand ca tema centrala 'Libertatea de exprimare'. La data de 10 decembrie va fi organizata o conferinta-dezbatere cu aceasta tematica, la care, alaturi de membri ai Comisiei Permanente, ai Consiliului UNBR si ai Consiliului de conducere al INPPA, vor fi invitati reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Institutului National al Magistraturii, ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei, ai Ministerului Justitiei, cadre universitare si presa.

Cu acest prilej, UNBR recomanda Barourilor sa organizeze evenimente la nivel local, in scopul promovarii 'Libertatii de exprimare', ca valoare comuna a tuturor participantilor la infaptuirea statului de drept si a rolului avocatului in apararea principiilor fundamentale in favoarea cetatenilor.

Evenimentele vor avea loc in contextul in care, in 2014, Consiliul Barourilor Europene (CCBE) a lansat ideea celebrarii anuale a Zilei Europene a Avocatilor, la data de 10 decembrie. Cu aceasta ocazie, CCBE coordoneaza un eveniment european anual pentru a incuraja uniunile profesionale si barourile sa organizeze activitati la nivel national si local, in jurul unei teme centrale, in scopul promovarii valorilor comune ale profesiei si ale Statului de Drept.

Pentru anul 2015, CCBE a propus 'Libertatea de exprimare', drept tema principala a dezbaterilor care vor avea loc cu prilejul Zilei Europene a Avocatilor. Alegerea acestei teme, pentru a marca in acest an Ziua avocatului la nivel european, nu este intamplatoare, avand in vedere ca la data 23 aprilie 2015 Marea Camera a Curtii Europene a Drepturilor Omului, formata din 27 de judecatori (n.r. - 17 judecatori), a pronuntat o hotarare istorica (n.r. - Morice vs. Franta) referitoare la libertatea de exprimare in presa a avocatului pentru apararea clientului sau, in care recunoaste pozitia speciala a acestuia in administrarea justitiei si dreptul sau de a contribui la dezbaterile de interes public prin intermediul mass media”.

foto: av. Gheorghe Florea, presedinte al UNBR

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.