Una calda, alta rece pentru Lucian Onea

Data: 12 February 2020, 12:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 504 afisari

Dupa ce s-a bucurat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a ridicat controlul judiciar in dosarul in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul procuror Mircea Negulescu, fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto) s-a intristat.


Si asta pentru ca a suferit un esec la CSM. Astfel, Sectia pentru procurori a CSM a decis in 11 ianuarie 2020 incetarea suspendarii din functie dupa ridicarea controlului judiciar, insa a mentinut suspendarea ca urmare a trimiterii in judecata:

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea suspendarii din functie a domnului procuror Onea Lucian Gabriel, dispusa prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.448/27.09.2018, in temeiul prevederilor art.62 alin.(1) lit. a/2) din Legea nr.303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a revocarii masurii preventive a controlului judiciar fata de acesta, urmand ca Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii 679/23.07.2019 prin care Sectia pentru procurori a dispus, in temeiul dispozitiilor art.62 alin.(1/1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, suspendarea din functia de procuror a domnului Onea Lucian Gabriel ca urmare a trimiterii in judecata, sa-si produca in continuare efectele”.

Iata ce prevad cele doua alineate invocate:

- art. 62 alin. 1 lit. a/2: „Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) cand fata de acesta s-a luat masura preventiva a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cautiune si organul judiciar a stabilit in sarcina sa obligatia de a nu exercita profesia in exercitarea careia a savarsit fapta”;

- art. 62 alin. 1/1: „Judecatorul sau procurorul poate fi suspendat din functie si in cazul in care a fost trimis in judecata pentru o infractiune, daca se apreciaza, in raport cu circumstantele cauzei, ca se aduce atingere prestigiului profesiei. In situatia in care s-a apreciat ca judecatorul sau procurorul poate fi mentinut in functie, acestuia i se poate interzice provizoriu exercitarea anumitor atributii pana la solutionarea definitiva a cauzei”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.