Un greu din DNA vizat intr-un dosar SIIJ a primit vestea

Data: 12 februarie 2020, 13:31 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1801 afisari

Procurorul DNA Dan Gabriel Badea (foto), vizat intr-un dosar al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, a primit o veste buna de la CSM.


Astfel, in 11 februarie 2020, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii “a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a Directiei Nationale Anticoruptie a domnului BADEA DAN GABRIEL, procuror in cadrul acestei structuri, incepand cu data de 27.02.2020, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Amintim ca adjunctul SIIJ, procurorul Nicolae Marin, a redeschis dosarul in care sunt vizati fostii procurori DNA Lucian Papici si Gheorghe Popovici, plecati intre timp la alte parchete, dar si actualul procuror DNA Dan Gabriel Badea.

In 2 decembrie 2019, prin ordonanta nr. 280/II-2/2019, adjunctul SIIJ Nicolae Marin a admis plangerea impotriva ordonantei prin care se dispusese clasarea plangerii formulate impotriva procurorilor Lucian Papici, Gheorghe Popovici si Dan Gabriel Badea. Mai exact, este vorba despre ordonanta nr 1102/P/2018 din 10 septembrie 2019 prin care procurorul Sorin Eugen Iasinovschi de la SIIJ clasase plangerea facuta de Nicolae Marin (coincidenta de nume cu procurorul Nicolae Marin, autorul plangerii fiind victima unor actiuni in urma carora a fost deposedat de mai multe imobile) impotriva celor trei procurori amintiti mai sus, pe care i-a acuzat de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii.

In ordonanta de redeschidere a dosarului privindu-i pe procurorii Papici, Popovici si Badea, adjunctul SIIJ dezvaluie ca cei trei au primit clasare in lipsa unei anchete efective, plangerea fiind tratata cu superficialitate. In cele din urma, Nicolae Marin a dispus infirmarea ordonantei de clasare nr. 1102/P/2018 din 10 septembrie 2018, redeschiderea si completarea urmaririi penale privind faptele de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si omisiunea sesizarii, dosarul fiind inaintat la ICCJ pentru confirmarea redeschiderii urmaririi penale.

In 21 ianuarie 2020, Inalta Curte a decis: “Admite cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. In baza art. 335 alin. 4 C.pr.pen., confirma redeschiderea urmaririi penale dispusa prin ordonanta nr. 280/II-2/2019 din 02 decembrie 2019 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului”.


 
 

Comentarii

# NM date 12 februarie 2020 19:56 +3

Cum este posibil ca un asemene specimene infractor în timp ce este cercetat penal de SIIJ el este avansat. Sa vedem cine sunt cei care i au dat avizul: infractorul cu 5 dosare penale la SIIJ și Solomon cu alte 6 dosare tot la SIIJ. Cine sunt cei care judeca și fac dosare în tara asta? Ați ghici infractorii de magistrati

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.