Ultima ora: procurorii din CSM au interpretat OUG de modificare a Legilor Justitiei

Data: 17 October 2018, 14:21 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1760 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat publicitatii miercuri, 17 octombrie 2018, un punct de vedere in legatura cu Ordonanta de Urgenta privind modificarile la Legile Justitiei.


Comunicatul Sectiei a venit in urma unei intalniri in care procurorii din CSM au discutat solicitarile PICCJ, DNA si DIICOT in legatura cu Ordonanta de Urgenta. Cel mai important articol din OUG ce a fost discutat e cel care prevede ca procurorii care nu indeplinesc noile conditii impuse de lege, printre care si cea legata de vechimea de 10 ani necesara pentru a activa in DNA si DIICOT, sa plece din parchetele la care activeaza. Este vorba despre art. VII din OUG.

In cele din urma, Sectia pentru procurori a decis ca art. VII se va aplica doar pentru viitor, deci nu si pentru procurorii deja aflati in PICCJ, DNA si DIICOT si care au indeplinit conditiile cerute de lege la momentul in care au intrat in aceste parchete.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.