Ultima ora! CSM a decis ce se va intampla cu procurorul Lucian Onea

Data: 23 July 2019, 11:14 | autor: L.J. | 2 comentarii | 417 afisari

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in sedinta din 23 iulie 2019 o decizie cu privire la fostul sef al DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea (foto).


CSM s-a intrunit dupa ce Onea si fostul procuror Mircea Negulescu, exclus definitiv din magistratura, au fost trimisi in judecata pentru fabricarea unui dosar penal.

Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a anuntat in 15 iulie 2019, trimiterea in judecata a celor doi pentru felul in care l-au constrans pe fostul deputat Vlad Cosma sa formuleze un denunt fictiv impotriva lui Sebastian Ghita, in numele unui asa-zis cetatean moldovean Serghei Petrus.

Acuzatiile formulate de SIIJ sunt:

1. Lucian Onea:

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare

- represiune nedreapta

- cercetare abuziva

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata

2. Mircea Negulescu:

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare

- complicitate la represiune nedreapta

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In aceste conditii, ca urmare a trimiterii in judecata a fostului sef al DNA Ploiesti, Sectia pentru procurori a CSM a decis in sedinta de marti suspendarea din functie a procurorului Lucian Onea.

Comentarii

# Ioan Barbatei date 24 July 2019 08:06 0

VA URMA...PINA LA URMA, SISTEMUL SE EPUREAZA!!!

# DODI date 23 July 2019 12:56 0

Început timid de justiție. Coop. Nufărul nu mai poate să ascundă sub preș toate fărădelegile comise de procurorii de elită ai slujirii și, călcându-și pe inimă, iau o decizie firească. Cum tot firească ar fi și acuzarea slujirii și a celor care, împreună cu ea sau instigați de ea, au călcat în picioare destine, cariere sau vieți de români.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.