Trafic de influenta si santaj. DNA a facut anuntul

Data: 17 decembrie 2020, 15:30 | autor: L.J. | 0 comentarii | 638 afisari

Un politist a fost trimis in judecata de procurorii DNA joi, 17 decembrie 2020. Acuzatiile: trafic de influenta si santaj.


 

Concret, DNA precizeaza intr-un comunicat de presa ca politistul Florin Roberto Raica, din cadrul Politiei municipiului Reghin, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei, sumele de 6.750 euro si 3.300 lei, din care ar fi primit 1.750 euro si 3.300 lei, promitand in schimb ca va interveni in favoarea acestora. De asemenea, acelasi politist (aflat in prezent in arest la domiciliu) este acuzat ca ar fi amenintat un coleg ca va face publice mai multe probe compromitatoare in legatura cu savarsirea unor presupuse fapte de natura penala sau disciplinara.

 

Redam comunicatul DNA:

 

“In cauza mediatizata prin comunicatul nr.742/VIII/3 din 30 octombrie 2020, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatului

RAICA FLORIN ROBERTO, la data faptelor ofiter de politie in cadrul Politiei municipiului Reghin, pentru comiterea infractiunilor de:

-trafic de influenta (trei fapte),

-santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in perioada martie – mai 2020, inculpatul Raica Florin Roberto, in calitatea mentionata mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins de la trei persoane, cercetate pentru savarsirea unor infractiuni la regimul circulatiei, sumele de 6.750 euro si 3.300 lei, din care ar fi primit 1.750 euro si 3.300 lei. In schimbul banilor, inculpatul ar fi promis ca va interveni pe langa functionari din cadrul Institutului de Medicina Legala si ca ii va determina sa stabileasca valori ale alcoolemiei sub limita legala in dosarele in care persoanele respective erau cercetate. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis si rezolvarea favorabila a cauzelor respective, concretizata prin incheierea unor acorduri de recunoastere a vinovatiei cu amanarea aplicarii pedepsei (scopul final fiind obtinerea permiselor de conducere intr-un timp foarte scurt).

La data de 14 octombrie 2020, inculpatul Raica Florin Roberto ar fi amenintat un coleg de serviciu (agent de politie) ca va face publice mai multe probe compromitatoare in legatura cu savarsirea, de catre acesta, a unor presupuse fapte de natura penala sau disciplinara. Pentru a nu fi divulgate presupusele probe, agentul ar fi trebuit sa convinga anumite persoane sa inceteze sa mai faca afirmatii in legatura cu conduita infractionala a ofiterului Raica Florin Roberto.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mures, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului si a acordurilor de recunoastere a vinovatiei la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.