TRAFIC DE INFLUENTA – Rechizitoriul DNA-Serviciul teritorial Pitesti din 10.06.2015, in dosarul 77/P/2012, privind trimiterea in judecata a directorului Directiei Politiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., la data comiterii faptei, Lucian Dinita

Data: 22 May 2018, 12:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 852 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 10.06.2015 in dosarul 77/P/2012, DNA - Serviciul Teritorial Pitesti, a dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

DINITA LUCIAN, (…), ofiter de politie, director al Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.- la data comiterii faptei, cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta si pedepsita de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 si art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

- DEACONEASA GHEORGHE, arestat preventiv in alta cauza, (…) , cercetat pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta prevazuta si pedepsita de art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

-ILIE MARICEL, (…) , vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor - Sectia Romana - Regiunea 1 Bucuresti - la data comiterii faptei, cercetat pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta si pedepsita de art.48 alin.1 Cod penal rap. la art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal

Infractiunile retinute: Trafic de influenta, cumparare de influenta, complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

Nota: toti cei trei inculpati au fost achitati luni, 21 mai 2018, de Tribunalul Bucuresti.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

- DINITA LUCIAN, (…), ofiter de politie, director al Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.- la data comiterii faptei, cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prevazuta si pedepsita de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1, art. 6 si art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

- DEACONEASA GHEORGHE, arestat preventiv in alta cauza, (…) , cercetat pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta prevazuta si pedepsita de art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal;

- ILIE MARICEL, (…) , vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv Regional al Asociatiei Internationale a Politistilor - Sectia Romana - Regiunea 1 Bucuresti - la data comiterii faptei, cercetat pentru savarsirea complicitatii la infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta si pedepsita de art.48 alin.1 Cod penal rap. la art. 292 alin.1 Cod penal raportat la art. 5 alin. 1 si art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. 1 Cod penal.

Conform art. 329 din C.pr.pen., rechizitoriul, insotit de 3 copii certificate ale acestuia pentru a fi comunicate inculpatilor si dosarul cauzei se inainteaza Tribunalului Valcea (instanta de judecata competenta material potrivit art. 36 alin. 1 lit.c din C.pr.pen. si teritorial potrivit art. 41 alin. 1 lit. c din C.pr.pen.), urmand a fi citati :

Inculpatii:

- DINITA LUCIAN: (…)

- DEACONEASA GHEORGHE: (…)

- ILIE MARICEL: (…)

Martorii: (…):

Alte date:

– se stabilesc cheltuieli judiciare in cuantum de cate 3.000 lei ce vor fi suportate de fiecare din inculpatii DINItA LUCIAN, DEACONEASA GHEORGHE si ILIE MARICEL, (reprezentand cheltuieli efectuate in cursul urmaririi penale: deplasari, citari, elemente de birotica).

-conform art.330 Cod procedura penala, solicitam mentinerea masurilor asiguratorii dispuse in cauza.

Extras din rechizitoriu ( scurta prezentare a faptelor)

“Organele de urmarire penala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti s-au sesizat din oficiu la data de 23 aprilie 2012, in legatura cu savarsirea unor fapte de coruptie, referitoare la urmatoarea situatie de fapt:

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.