TRAFIC DE INFLUENTA – Rechizitoriul DNA prin care a fost trimis in judecata un ofiter din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR: “I-a pretins 200.000 de euro, pretinzand ca isi poate exercita influenta asupra lucratorilor de politie din cadrul IPJ Ilfov”

Data: 03 December 2018, 10:52 | autor: L.J. | 0 comentarii | 320 afisari

Prin rechizitoriul din 5 decembrie 2017 in dosarul 265/P/2017, DNA l-a trimis in judecata pe:

Bucataru Stefan Madalin, ofiter de politie in cadrul M.A.I. – I.G.P.R – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice - (...) cercetat in stare de arest preventiv, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- trafic de influenta, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen raportat la art. 7 lit. c din Legea 78/2000;

-fals in declaratii (doua infractiuni), prev. de art. 326 C.pen, totul cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen.

Procurorii DNA au retinut in rechizitoriu faptul ca: “In cursul lunii iunie 2017, inculpatul Bucataru Stefan Madalin, in calitate de ofiter de politie in cadrul I.G.P.R – Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 200.000 euro, in schimbul influentei pe care a afirmat ca o are asupra unor ofiteri de politie din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.
In acelasi context, inculpatul a promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de martor, intr-o cauza in care acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala.
In datele de 05.04.2016 si 11.04.2017, inculpatul Bucataru Stefan Madalin a omis sa consemneze in declaratiile de avere acordarea cu titlu de imprumut catre acelasi om de afaceri a sumei de 50.000 euro, desi avea aceasta obligatie conform prevederilor legale”.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatului:

Bucataru Stefan Madalin - ofiter de politie in cadrul M.A.I. - I.G.P.R - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice - (....),

pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen raportat la art. 7 lit. c din Legea 78/2000 si fals in declaratii (doua infractiuni), prev. de art. 326 C.pen, totul cu aplicarea art. 38 alin.1 C.pen.

(....)

In temeiul art. 329 din C. proc. pen., prezentul rechizitoriu, insotit de o copie certificata, pentru a fi comunicata inculpatului, si de dosarul cauzei se transmit Tribunalului Bucuresti , competent sa judece cauza in fond, potrivit art. 36 alin.1 lit. a si c din C.proc.pen. si art. 41 alin.1 lit.a, b si c C.p.p, urmand a fi citate urmatoarele persoane:

Inculpatul:

- Bucataru Stefan Madalin - (....)

Martori:

(....)

Conform prevederilor art. 274, alin. (1) din C. proc. pen. solicitam obligarea inculpatului Bucataru stefan Madalin, la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, in suma de 2.000 lei”.

Extras din rechizitoriu:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.