TRAFIC DE INFLUENTA – Rechizitoriul DNA prin care a fost trimis in judecata fostul deputat Ionel Arsene: ”Intre (....) si Arsene Ionel au avut loc discutii in legatura cu restituirea de catre cel din urma a unei parti din suma primita pentru inlaturarea din functiile publice a unui adversar politic comun”

Data: 13 August 2018, 13:02 | autor: L.J. | 0 comentarii | 546 afisari

Prin rechizitoriul intocmit la data de 28.06.2018 in dosarul 28/P/2018, DNA l-a trimis in judecata pe Arsene Ionel, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei Neamt a Partidului Social Democrat la data savarsirii faptelor, in prezent presedintele Consiliului Judetean Neamt, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art. 291 alin.1 C.pen. raportat la art. 6, 7 lit.a din Legea nr.78/2000.

DNA a retinut in rechizitoriul faptul ca: “In luna iunie 2015, inculpatul Arsene Ionel, in calitatile mentionate mai sus, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unui primar de comuna din jud. Neamt, membru al aceluiasi partid, a pretins de la un alt edil (martor), in schimbul atribuirii contractului avand ca obiect 'Construire scoala in sat ..., judetul Neamt' catre firma administrata de sotia acestuia din urma, o parte din lucrari (cele de tamplarie), sa fie subcontractate unei societati agreate de inculpat.
In temeiul acestei intelegeri, ca urmare a influentei exercitate de Arsene Ionel asupra edilului, la data de 27 iulie 2015, a fost incheiat contractul de executie lucrari, cu obiectul de mai sus.
Ulterior, la data de 09 octombrie 2015, societatea castigatoare a contractului a subcontractat o parte din lucrarile de tamplarie firmei agreate de inculpat, fiind emisa in aceeasi zi o factura fiscala in valoare de 150.000 lei (achitata la datele de 16.11.2015 si 07.03.2016 desi produsele de tamplarie au fost livrate in lunile august si septembrie 2016)
.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata a inculpatului Arsene Ionel, (....), pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prevazuta de art. 291 alin.1 C.pen. raportat la art. 6, 7 lit.a din Legea nr.78/2000.

In temeiul art. 329 din C.pr.pen., prezentul rechizitoriu insotit de o copie certificata si de dosarul cauzei se transmit Tribunalului Neamt, instanta competenta sa judece cauza in fond, potrivit art. 36 alin.1 lit. a si c C.pr.pen. (competenta materiala) si art.41 alin.1 lit.a C.pr.pen. (competenta teritoriala in raport de locul savarsirii infractiunii) urmand a fi citate urmatoarele persoane:

Inculpat:

- Arsene Ionel - (....).

Martori :

(....)

Conform prevederilor art.274 alin.1 C.pr.pen. solicitam obligarea inculpatului Arsene Ionel la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat”.

Extras din rechizitoriu:

“Prin contractul de finantare pentru Programul national de dezvoltare locala – Subprogramul 'Modernizarea satului romanesc – Domeniul realizare/extindere/reabilitare/modernizare/dotare a unitatilor de invatamant preuniversitar' Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a acordat UAT Comuna (....), judetul Neamt o finantare in suma de 2.732.785,00 lei pentru realizarea obiectivului de investitii 'Construire scoala in sat (....), comuna (....), judetul Neamt'. Contractul de finantare a fost inregistrat sub nr. (....)/15.05.2015 la MDRAP si sub nr. (....)/25.05.2015 la Primaria (....), jud Neamt.

 

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.