Tinerii din Programul oficial de Internship al Guvernului Romaniei, in vizita la Ministerul Justitiei

Data: 02 August 2017, 19:51 | autor: L.J. | 0 comentarii | 249 afisari

 

Ministerul Justitiei a transmis miercuri, 2 august 2017, un comunicat de presa privind vizita a 30 de studenti si proaspat absolventi care fac parte din Programul oficial de Internship al Guvernului Romaniei.


Iata comunicatul Ministerului Justitiei:

"Internii au fost intampinati de domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justitiei si de doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat. Cei doi oficiali le-au vorbit despre cultura organizationala a Ministerului Justitiei, despre institutiile subordonate si raspunderea pe care o implica o asemenea demnitate publica la Ministerul Justitiei. De asemenea, o parte a discutiei a fost legata de etapele premergatoare preluarii presedintiei Uniunii Europene de catre Romania.

Tinerii s-au dovedit foarte pregatiti si au fost curiosi sa afle informatii legate de subiectele de interes din domeniul justitiei si despre modul in care ar putea sa devina angajati permanenti in cadrul Ministerului Justitiei dupa finalizarea stagiului de internship. Ei au dorit sa afle despre felul in care se vad, la Bruxelles, initiativele privind legile justitiei dar si despre momentul in care domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER a primit responsabilitatea functiei de ministru al Justitiei.

'Activitatea de ministru al Justitiei implica multa munca, raspundere si responsabilitate in sensul gasirii unui echilibru intre toate componentele societatii', le-a spus domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justitiei tinerilor prezenti.

Unul dintre tineri l-a intrebat pe domnul ministrul care sunt principalele prioritati ale institutiei. 'Toate sunt activitati prioritare. Daca le analizam punctual si problemele judecatorilor, problemele procurorilor, situatia din penitenciare, problemele ridicate de societatea civila, Mecanismul de Cooperare si Verificare dar si presedintia Uniunii Europene trebuie tratate cu prioritate, in egala masura', a mai adaugat domnul Tudorel Toader.

O parte dintre participantii la discutiile informale sunt inclusi in stagiul de internship de la Ministerul Justitiei fiind repartizati la Directia Drept International si Cooperare Juridica, Directia de Prevenire a Criminalitatii si Directia Resurse Umane. Tinerii sunt implicati in activitatile curente ale acestor directii si participa efectiv la documentarea si elaborarea lucrarilor".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.