Termenul de prescriptie. Decizia ICCJ

Data: 25 June 2019, 13:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 879 afisari

In sedinta din 24 iunie 2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, a solutionat trei recursuri in interesul legii.


Judecatorii supremi au luat in discutie inclusiv dispozitiile art. 19 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, prin raportare la dispozitiile art. 11 alin. (2) din acelasi act normativ, privind data la care incepe sa curga termenul de prescriptie pentru introducerea actiunii in despagubire. Iata solutiile pronuntate.

Decizia 20 in dosarul nr.19/2013:

“Respinge, ca inadmisibila, cererea formulata de Bita Constantin privind lamurirea dispozitivului Deciziei nr. 22 din 18 noiembrie 2013, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 790 din 16 decembrie 2013.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Decizia nr.21 in dosarul nr.795/1/2019

“Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si, in consecinta, stabileste ca:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.