Suspiciuni de mita in programul "Prima Casa". Angajati ai Fondului de Garantare suspectati ca ar fi luat mita pentru a prioritiza aprobarile

Data: 19 July 2018, 13:02 | autor: L.J. | 0 comentarii | 625 afisari

Procurorii Parchetului General, cu sprijinul polititilor din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din I.G.P.R au descins joi dimineata, 19 iulie 2018, in 23 de locuinte, fiind puse in aplicare 8 mandate de aducere pe numele suspectilor si dispuse audieri pentru aproximativ 60 de martori. Dosarul Parchetului General vizeaza posibile infractiuni comise de angaiati ai Fondului de Garantare, suspectati ca ar fi luat, cu titlu de mita, sume cuprinse intre 200 si 500 euro pentru a prioritiza aprobarile necesare din partea Fondului in programul Prima Casa.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Public din 19 iulie 2018, prin perceperea de bani in vederea prioritizarii solutionarii unor cerere nu s-a respect ordinea inregistrarii cererilor, fiind incalcat accesul liber al beneficiarilor de buna credinta la obtinerea acordurilor din partea Fondului de Garantare. Conform Ministerului Public, actiunile vizeaza si un subofiter din cadrul unei unitati militare din Bucuresti, cercetarile fata de acesta fiind realizate distinct de catre procurori din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.