SUPLINIRE ACORD - "Caracterul vremelnic reiesind din chiar natura masurii luate si din limitarea ei in timp”

Data: 04 septembrie 2019, 12:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 520 afisari

Prin sentinta civila nr..., Judecatoria Sectorului 1 a respins ca nefondata cererea formulata de reclamant, avand ca obiect suplinirea acordului paratei privind deplasarea minorului ..., cetean roman si american, nascut la data de ... in …, pe care acesta urmeaza sa o faca alaturi de tata in Statele Unite ale Americii in perioada …, in scop educativ si de petrecere a vacantei, urmand ca la sfarsitul acestei perioade minorul sa revina in Romania insotit de tata si suplinirea acordului paratei privind eliberarea de catre autoritatile americane a pasaportului temporar pentru minor.

Impotriva acestei sentinte a declarat apel reclamantul, cerere inregistrata pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a IV-a Civila, la data de..., solicitand admiterea apelului, schimbarea in tot a sentintei atacate si pe cale de consecinta, admiterea actiunii astfel cum a fost precizata.
In motivarea apelului, s-a aratat ca cererea formulata este perfect admisibila, fiind indeplinite conditiile pentru emiterea ordonantei presedintiale. Masura are caracter vremelnic doar pe perioada sejurului in strainatate, urgenta este data de refuzul manifestat tarziu de mama, incat obtinerea unei hotarari in procedura de drept comun este imposibil de obtinut in timpul ramas pana la plecare, iar dreptul minorului s-ar putea pagubi prin intarziere. Precizeaza ca cereri similare de suplinire a acordului paratei au fost admise deja. Intimata, legal citata, nu a depus intampinare.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

“Admite apelul declarat de apelantul-reclamant impotriva sentintei civile pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in contradictoriu cu intimata-parata. Schimba in tot sentinta civila apelata in sensul ca:
Admite cererea de chemare in judecata astfel cum a fost precizata. Suplineste consimtamantului mamei parate pentru deplasarea minorului in SUA, insotiti de reclamant. Suplineste consimtamantului paratei pentru eliberarea, de catre autoritatile americane, a pasaportului temporar pentru minorul. Definitiva”.

Extras din decizia Tribunalului Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.