STABILIREA PATERNITATII – JS1, sentinta nr. 22478/28.11.2012: "Admite in parte actiunea principala. Constata ca defunctul Adrian Paunescu este tatal biologic al reclamantei. (...) Prin acest refuz de participare la administrarea probei cu expertiza medico-legala se intareste situatia retinuta de instanta in considerentele expuse mai sus, paratii neputand invoca netemeinicia acesteia atat timp cat din cauza lor nu s-a putut realiza expertiza medico-legala, proba cu valoare probatorie absoluta"

Data: 15 September 2015, 10:08 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2007 afisari

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis, in parte, actiunea principala formulata de Birlea Andreea-Mihaela in vederea stabilirii paternitatii, constatand ca "defunctul Adrian Paunescu, decedat la data de 05.11.2010, este tatal biologic al reclamantei".


Instanta a constatat ca, "din probele depuse la dosarul cauzei rezulta ca, cel putin in familiile Paunescu si Birlea, era de notorietate faptul ca defunctul Adrian Paunescu mai are o fiica, fapt care reiese din declaratiile martorilor R-B.O-M. si C.V.D. Astfel, tatal defunctului Adrian Paunescu o vizita in mod regulat pe reclamanta, iar aceasta pleca impreuna cu ceilalti copii ai defunctului, cu Cenaclul Flacara. Chiar si dupa moartea defunctului, paratii au afirmat in mod public, in diverse publicatii, ca nu se opun actiunii introduse de catre reclamanta, asteptand ca justitia sa solutioneze aceasta problema".

Sentinta nr. 22478/28.11.2012. Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti

pres. Petruta ULMEANU

Obiectul dosarului: stabilire paternitate.

Solutia: "Admite in parte actiunea principala. Constata ca defunctul Adrian Paunescu este tatal biologic al reclamantei. Dispune efectuarea cuvenitelor mentiuni in Reg. de stare civila al Primariei Sect. 1 Bucuresti in sensul ca la rubrica numele si prenumele tatalui si numele de familie al reclamantei din certificatul de nastere se va mentiona numele defunctului 'Paunescu'. Dispune emiterea unui nou certificat de nastere cu aceste mentiuni. Ia act de renuntare la judecata a reclamantei la capatul de cerere privind stabilirea calitatii de mostenitor. Fara drept de apel pe renuntarea la judecata. Cu apel in 15 zile de la comunicare".

Extras din sentinta:

"Instanta pentru a putea stabili cu certitudine daca defunctul Adrian Paunescu este sau nu tatal reclamantei a incuviintat proba ADN, proba care desi a fost solicitata de reclamanta, profita si paratilor in aparare, in sensul ca l-ar fi putut exclude de la paternitate pe defunctul Adrian Paunescu in situatia in care ar fi sustinut ca acesta nu este tatal reclamantei. Proba serologica dispusa in cauza are caracterul unei probe obiective, cu forta doveditoare absoluta, ea neputand fi combatuta decat cu o alta proba de aceeasi valoare. In ceea ce priveste administrarea acestei probe instanta retine pozitia procesuala exprimata de parati prin neprezentare, instanta retinand ca parata Paunescu Ana-Maria se prevaleaza de principiul disponibilitatii partilor fiind astfel imposibil de administrat aceasta proba in lipsa consimtamantului liber consimtit al partilor, asa cum s-a retinut si mai sus. Insa, prin acest refuz de participare la administrarea probei cu expertiza medico legala, se intareste situatia retinuta de instanta in considerentele expuse mai sus, paratii neputand invoca netemeinicia acesteia atata timp cat din cauza lor nu s-a putut realiza expertiza medico legala, proba cu valoare probatorie absoluta".

>>Sentinta nr. 22478/28.11.2012 pronuntata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in dosarul nr. 21659/299/2011

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.