SPALAREA BANILOR – Inalta Curte, dezlegare de drept: Reprezinta modalitati normative distincte de savarsire a infractiunii de spalare a banilor sau reprezinta variante alternative ale elementului material al laturii obiective a infractiunii de spalare a banilor?

Data: 06 September 2018, 13:22 | autor: L.J. | 0 comentarii | 428 afisari

Prin Decizia 16 in dosarul 1624/1/2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept - a luat in examinare sesizarea formulata de Curtea de Apel Alba Iulia - Sectia penala, in Dosarul nr. 1.624/1/2016, prin care, in temeiul art. 475 din Codul de procedura penala, se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarelor chestiuni de drept:

1. Actiunile enumerate in cuprinsul art. 29 alin. (1) lit. a), b) si c) din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii terorismului, republicata, cu modificarile ulterioare (schimbarea sau transferul, respectiv ascunderea ori disimularea si, respectiv, dobandirea, detinerea sau folosirea) reprezinta modalitati normative distincte de savarsire a infractiunii de spalare a banilor sau reprezinta variante alternative ale elementului material al laturii obiective a infractiunii de spalare a banilor?

2. Subiectul activ al infractiunii de spalare a banilor poate fi acelasi cu subiectul activ al infractiunii din care provin bunurile sau trebuie sa fie diferit de acesta?

3. Infractiunea de spalare a banilor este o infractiune autonoma sau este o infractiune subsecventa aceleia din care provin bunurile?


Judecatori:

Mirela Sorina Popescu - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului
Marius Dan Foitos - judecator la Sectia penala
Rodica Aida Popa - judecator la Sectia penala
Geanina Cristina Arghir - judecator la Sectia penala
Rodica Cosma - judecator la Sectia penala
Mariana Ghena - judecator la Sectia penala
Cristina Rotaru-Radu - judecator la Sectia penala
Francisca Maria Vasile - judecator la Sectia penala
Anca Madalina Alexandrescu - judecator la Sectia penala

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.