Solicitare conducerii centrale a DNA: clarificati public daca procurorii din Oradea au dat curs sau nu planului de a baga frica in judecatori facandu-le dosare penale

Data: 10 January 2019, 16:35 | autor: Florica ROMAN, judecator Curtea de Apel Oradea | 0 comentarii | 368 afisari

Date fiind declaratiile publice ale procurorilor DNA Ciprian Man si Cristi Ardelean, prin care acestia isi recunosc vocile in inregistrarea in care vorbeau despre cum sa “linisteasca” judecatori facandu-le dosare penale, insa sustin ca vorbele nu au fost urmate de actiuni, am adresat o solicitare conducerii centrale a DNA pentru a clarifica public daca cele spuse de respectivii procurori au fost sau nu puse in practica.


Scrisoarea integrala mai jos:

10.01.2019

Catre conducerea DNA – structura centrala

Subsemnata Florica Roman, judecator la Curtea de Apel Oradea,

Ca urmare a afirmatiilor publice ale procurorilor DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, potrivit carora inregistrarea dintre acestia si alti trei procurori DNA Oradea prezinta discutii “libere”, “colegiale”, care, insa, nu au fost urmate de fapte pentru “linistirea” si “infricarea”judecatorilor,

Pentru corecta informare a opiniei publice va solicit sa clarificati public, de urgenta, urmatoarele aspecte

1. Daca dupa data de 19 ianuarie 2018, cand cei 5 procurori DNA au purtat discutia respectiva “libera”, “colegiala”, vreunul dintre procurorii DNA Oradea participanti la discutie a pus in aplicare planul de intimidare a judecatorilor, premeditat la intalnirea respectiva, prin efectuarea de acte de urmarire penala impotriva unor judecatori de la Curtea de Apel Oradea sau Tribunalul Bihor la scurt timp dupa data discutiei (circa 20 zile).

2. Va solicit, de asemenea, sa clarificati public de catre cine a fost mandatat procurorul Ciprian Man sa vorbeasca public in numele DNA Oradea, in conditiile in care acesta nu mai ocupa nici o functie de conducere in cadrul acestei structuri de parchet.

Astfel, in seara zilei de 09.01.2018, la iesirea de la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, unde a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar penal deschis ca urmare a inregistrarii aparute in spatiul public cu discutia dintre cei 5 procurori DNA Oradea, acesta a declarat presei:

“In numele colectivului de la DNA Oradea imi cer scuze in numele judecatorilor onesti, de buna credinta din Romania, care s-au simtit jigniti de limbajul care a fost folosit in cadrul dialogului”.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.