Societatea civila din CSM reactioneaza la protocolul SRI-Inspectia Judiciara

Data: 10 October 2018, 18:52 | autor: L.J. | 0 comentarii | 835 afisari

Reprezentantii societatii civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii iau act cu ingrijorare despre prevederile protocolului secret intre SRI si Inspectia Judiciara. Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii in data de 10 octombrie 2018, reprezentatii societatii civile din CSM, Romeu Chelariu (foto dreapta) si Victor Alistar (foto stanga), sunt de parere ca Protocolul SRI-Inspectia Judiciara, prin continutul sau "releva suspiciuni multiple privind supravegherea magistratilor de catre serviciile de informatii si dupa desfiintarea SIPA, chiar daca acestea nu au fost valorificate de Inspectia Judiciara".


Totusi, reprezentantii societatii civile isi exprima convingerea ca protocolul incheiat de Inspectia Judiciara cu Serviciul Roman de Informatii nu interfereaza in mod direct activitatea de infaptuire a justitiei si derulare a procedurilor judiciare ca in cazul protocoalelor semnate de Parchetul General sau Inalta Curte de Casatie si Justitie cu serviciul de informatii.

Aceasta nu inseamna insa ca nu este de natura sa releve aspecte ingrijoratoare privind supravegherea si controlul asupra judecatorilor si procurorilor.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.