Societatea civila cere magistratilor sa isi reia activitatea

Data: 28 February 2019, 16:48 | autor: L.J. | 1 comentarii | 691 afisari

Reprezentantii societatii civile din Consiliul Superior al Magistraturii Victor Alistar (foto stanga) si Romeu Chelariu (foto dreapta) le solicita tututror magistratilor, in numele justitiabililor, sa puna capat actiunilor de blocare a activitatii instantelor si parchetelor.

Intr-o scrisoare publica, Romeu Chelariu si Victor Alistar le transmite judecatorilor si procurorilor care au ales sa isi suspende activitatea in semn de protest fata de adoptarea OUG 7/2019 ca le revine obligatia de a asigura cetatenilor liberul acces la justitie, dat fiind ca Justitia este un serviciu public.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Viorel Ringhilescu date 1 March 2019 13:40 0

Este ciudat să constați cum magistrații înțeleg să nu respecte prevederile constituționale și legale, pe care ei au obligația de a le cunoaște. Modul de operare cu adăugare la lege sau ocolirea acesteia prin protocoale care generalizează cooperarea prin subordonare cu SRI, dar mai akes contractele individuale de cokaborare cu SRI ca urmare a HCSM 140/2014, au dizolvat în nimic ceea ce numim noi Justiție. Nu are importanță cum motivezi încălcarea independenței magistraților sau cea instituțională, atâta timp cât efectele sunt devastatoare. Am scăpat de Securitate și am primit SRI. Chiar nu existau alte soluții pentru instrucția penală și procedurile judiciare, decât cea de subordonare generală a întregului sistem? Eu cred că da, și asta extrem de simplu. Mulți au impresia că aceste protocoale sau contracte de colaborare sunt exclusiv îndreptate către lupta împotriva crimei organizate și a terorismului. Nimic mai greșit! Acestea supun statul de drept și nasc o forță conducătoare pe alte criterii decât cele constituționale.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.