SESIZAREA CURTII CONSTITUTIONALE – Decizia Inaltei Curti prin care a fost respins recursul declarat de recurent impotriva Deciziei penale a Curtii de Apel Timisoara

Data: 17 October 2018, 12:16 | autor: L.J. | 0 comentarii | 406 afisari

Prin Decizia nr. 569/2018, Inalta Curte a respins ca nefondat recursul declarat de recurentul A. impotriva Deciziei penale nr. 434/A din 16 aprilie 2018 a Curtii de Apel Timisoara, sectia Penala, in ceea ce priveste dispozitia de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 453 alin. (1) lit. f) C. proc. pen.

Prin Decizia penala nr. 434/A din 16 aprilie 2018, Curtea de Apel Timisoara, sectia Penala, a respins, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre revizuent prin avocatul ales, respectiv exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 453 alin. (1) lit. f) C. proc. pen.

In acest sens a retinut ca, prin Sentinta penala nr. 915 din 21 februarie 2018 pronuntata de Judecatoria Timisoara in Dosarul nr. x/2017, in baza art. 459 C. proc. pen. raportat la art. 453 C. proc. pen. s-a respins, ca inadmisibila, cererea de revizuire formulata impotriva Sentintei penale nr. 1994 din 11 octombrie 2004 pronuntata in Dosarul nr. x/2002 al Judecatoriei Oradea, de revizuentul A., domiciliat in Oradea, jud. Bihor. Impotriva acestei hotarari a declarat apel revizuentul A., prin aparatorul ales, solicitand, totodata, sesizarea Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a disp. art. 453 alin. (1) lit. f) C. proc. Pen.

Minuta Inaltei Curti:

“In numele legii

Decide:

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul A. impotriva Deciziei penale nr. 434/A din 16 aprilie 2018 a Curtii de Apel Timisoara, sectia Penala in ceea ce priveste dispozitia de respingere a cererii de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 453 alin. (1) lit. f) C. proc. pen.

Obliga recurentul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Definitiva.

Pronuntata in sedinta publica, azi, 14 iunie 2018”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

 

 


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.