SESIZAREA CCR - “E admisibila in masura in care se solicita constatarea neconstitutionalitatii unei prevederi dintr-o lege"

Data: 22 May 2019, 11:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 502 afisari

Prin Decizia 565/2018, Inalta Curte a respins recursul, ca nefondat.

Prin Sentinta penala nr. 95/F din data de 18 mai 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a II-a Penala, printre altele, in baza art. 29 alin. (5) din Legea nr. 47/1992 s-a respins, ca inadmisibila, cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de necostitutionalitate a dispozitiilor art. 452 C. proc. pen.

S-a retinut ca, desi exceptia a fost invocata doar cu privire la dispozitiile art. 452 C. proc. pen., din motivarea acesteia rezulta ca petenta revizuenta urmareste in fapt sa fie supuse controlului de neconstitutionalitate mai multe dispozitii, respectiv art. 453 alin. (3) si art. 457 alin. (2) C. proc. pen., in masura in care prin care hotararile definitive pronuntate in temeiul dispozitiilor art. 341 C. proc. pen. sunt excluse de la controlul judiciar pe calea revizuirii sau din cauza lipsei de conciziune/neclaritatii acestuia, prin hotarari definitive nu s-ar intelege si incheierile definitive pronuntate in plangerile contra solutiilor de clasare judecate potrivit art. 341 C. proc. pen., prin invocarea art. 31 alin. (2) din Legea nr. 47/1992.

Impotriva acestei hotarari a declarat recurs, recurenta A.

Minuta ICCJ:

“Respinge, ca nefondat, recursul formulat de recurenta A. impotriva Sentintei penale nr. 95/F din data de 18 mai 2018 a Curtii de Apel Bucuresti, sectia a II-a Penala.

Obliga recurenta la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.