SESIZAREA CAB PRIVIND SUSPENDAREA PEDEPSEI - “Regimul suspendarii conditionate a executarii pedepsei este cel prevazut de Codul penal din 1969”

Data: 20 November 2019, 10:19 | autor: L.J. | 0 comentarii | 368 afisari

Prin Decizia 12/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a solutionat sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala in Dosarul nr. 5.780/202/2017 (2.031/2018) prin care se solicita pronuntarea unei hotarari prealabile pentru dezlegarea de principiu a urmatoarei chestiuni de drept: "daca regimul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, inclusiv sub aspectul revocarii, este cel prevazut de Codul penal din 1969, indiferent de felul pedepsei aplicate pentru infractiunea savarsita in cursul termenului de incercare, si in cazul in care suspendarea conditionata a executarii pedepsei a fost dispusa dupa intrarea in vigoare a Codului penal actual, ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile?".

Judecatori:

Daniel Gradinaru - presedintele Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie - presedintele completului
Lavinia Valeria Lefterache - judecator la Sectia penala
Simona Daniela Encean - judecator la Sectia penala
Oana Burnel - judecator la Sectia penala
Sandel Lucian Macavei - judecator la Sectia penala
Rodica Cosma - judecator la Sectia penala
Andrei Claudiu Rus - judecator la Sectia penala
Ioana Bogdan - judecator la Sectia penala
Lucia Tatiana Rog - judecator la Sectia penala
 
Minuta Inaltei Curti:

“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti - Sectia I penala prin Incheierea de sedinta din data de 7 ianuarie 2019, pronuntata in Dosarul nr. 5.780/202/2017 (2.031/2018), prin care se solicita dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept: 'daca regimul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, inclusiv sub aspectul revocarii, este cel prevazut de Codul penal din 1969, indiferent de felul pedepsei aplicate pentru infractiunea savarsita in cursul termenului de incercare, si in cazul in care suspendarea conditionata a executarii pedepsei a fost dispusa dupa intrarea in vigoare a Codului penal actual, ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile?'.

  Stabileste ca, indiferent de felul pedepsei aplicate pentru infractiunea savarsita in cursul termenului de incercare, regimul suspendarii conditionate a executarii pedepsei aplicata in baza art. 81 din Codul penal din 1969, ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile, printr-o hotarare pronuntata dupa 1 februarie 2014, se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului penal actual, inclusiv sub aspectul revocarii sau anularii acesteia, fiind cel prevazut de Codul penal din 1969.
  Obligatorie de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedura penala”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.