Sesizare la CCR din partea presedintelui Iohannis

Data: 04 July 2018, 12:50 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1304 afisari

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a formulat la Curtea Constitutionala o noua sesizare de neconstitutionalitate.


De aceasta data, vizata este Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative. In opinia presedintelui Klaus Iohannis Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative incalca prevederile art. 1 alin. (4) si (5), art. 16 alin.(1), si art. 61 alin. (1), 135 alin. (1) si alin. (2) lit. a), b), d) si g), ale art. 136 alin. (3) si (4), art. 138 alin. (1) si (2), ale art. 140 alin. (1) din Constitutie precum si ale art. 147 alin. (4) din Constitutie.

Sesizarea de neconstitutionalitate trimisa la CCR de presedintele Klaus Iohannis:

“Sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investiții – S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative

Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative a fost transmisa de catre Parlament Presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii, la data de 16 iunie 2018. Consideram ca legea mentionata incalca prevederile art. 1 alin. (4) si (5), art. 16 alin.(1), si art. 61 alin. (1), 135 alin. (1) si alin. (2) lit. a), b), d) si g), ale art. 136 alin. (3) si (4), art. 138 alin. (1) si (2), ale art. 140 alin. (1) din Constitutie precum si ale art. 147 alin. (4) din Constitutie, pentru motivele aratate in cele ce urmeaza.

I. Motive de neconstitutionalitate extrinseca. Prin obiectul sau de reglementare Legea privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative incalca prevederile art. 1 alin. (4) coroborate cu cele ale art. 61 alin. (1) din Constitutie

Prin legea supusa controlului de constitutionalitate se infiinteaza Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii – S.A. (FSDI), persoana juridica romana organizata ca societate pe actiuni, in conformitate cu prevederile Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale actului sau constitutiv.


Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# Dorina Maria Calinescu date 4 July 2018 14:24 0

Pana cand nu va fi dizolvat Parlamentul si Constitutia nu va fi revizuita, nu se va putea face nimic, tot intra in contradictoriu. Nu inteleg cum se modifica acte normative dupa bunul plac, cetateanul nu mai are drept de vot,numai persoana conteaza, actul normativ....nu????!!!! Ar trebui simplificata situatia, pentru ca fiecare cetatean sa-si cunoasca drepturi si indatoriri ce li se cuvin. De FSDI nu mai vorbesc, cine stie ce idioti vor mai spala bani publici,de care ar trbui sa beneficieze fiecare cetatean.Regret ca o spun, dar, functionarii publici nu detin functiile pentru a veni in folosul comunitatii, se folosesc de functii si de ce au studiat pentru interese personale, cetateanul, intrand in inferioritate neavand acces la drepturile cuvenite.Suntem condusi de doua mari puteri cea ce nu este legal.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.